Виставка-реквієм Володимира Бабія: маленька свічечка розсіює темряву

26 Липня 2017, 18:43
2934

В обласній бібліотеці для юнацтва відкрили виставку-реквієм Володимира Бабія, кошти з якої підуть для лікування Анастасії Абрамчук. 

У залі обласної бібліотеки зібралися не лише рідні, але й знайомі, друзі атовця та гості з Литви. Світлу дев'ятиденну пам'ять вшанували усі присутні. Капелан отець Олександр помолився за упокій душі. Коли згадують про Володимира, то не можуть нічого поганого сказати, бо завжди робив добро. Навіть після смерті не покидає свою титанічну справу – збирати кошти для лікування онкохворих діток.

«Він сам робив добро і витягував із кожного навіть, коли воно було десь далеко», – ділиться спогадами волонтерка Інна Голдованська.

Усі присутні за круглим столом мали змогу згадати про людину-«сонечко», таку життєрадісну та мрійливу. 

«Як вчив нас Володя, що треба жити кожен день тут і тепер. Вірші, написані для Володі, найближчим часом будуть укладені у збірку «Трансформація душі». Сподіваємося, до сорока днів відходу зможемо це зробити», – зазначає авторка збірки, громадська діячка, волонтерка Антоніна Євтодюк.

На виставці представлені не лише картини Володимира, але і його молодшого брата Сергія, який зобразив захисника–  архангела Михаїла, і знизу підписав «Володимир Бабій». Уже декілька картин продали. Стартова ціна кожного з полотен – 150 гривень. 

«Ми проводимо в обласній бібліотеці юнацтва не вперше таку виставку. Спершу збирали кошти для онкохворої дівчинки Надійки, яка мріяла про скрипку. Якщо не вдасться продати картини на виставці, то викладемо у мережу Facebook фото, де кожен, якщо захоче, зможе придбати», – зазначає організатор виставки Любов  Фрадинська.

Усіх присутніх зворушило неймовірне виконання музики скрипальки Наталії Стречен.

Виставка триватиме протягом двох тижнів. На картинах Володимира життя і світлі кольори, що надихають робити хороші речі.














 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром