У Старому місті встановлять камери спостереження

27 Березня 2021, 11:17
Старе місто 2119
Старе місто

Розпочинають наступний етап розбудови системи «Безпечне місто Луцьк», а саме встановлення камер відеоспостереження в історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк».

Про це повідомляє департамент муніципальної варти.

Система відеоспостереження історичної частини міста межуватиме з Центральним парком культури та відпочинку імені Лесі Українки, річкою Стир та з вулицею Данила Галицького. Прокладання волоконно-оптичних ліній зв’язку відбуватиметься в землі, що є ефективнішим та надійнішим методом порівняно з повітряними лініями зв’язку.

Камери відеоспостереження будуть охоплювати такі історико-культурні споруди: Замок Любарта, Музей дзвонів, Домініканський монастир, Замковий Свято-Архангельський чоловічий монастир (Монастир бригідок), Свято-Покровська церква, Лютеранська кірха, Кафедральний костел Святих Апостолів Петра і Павла, Аптека-музей, площа біля Будинку архітектора Голованя.

Необхідність у встановленні камер спостереження виникла через нещодавні акти вандалізму біля «Будинку з химерами», численні надписи вандалів на мурах Замку Любарта та інших будівлях заповідника, регулярне підкидання сміття під мури Луцького замку недобросовісними мешканцями, засмічення території в вечірній час.

Муніципали просять мешканців та небайдужих жителів історичної частини міста повідомити та надати фото місць, де найчастіше збирається молодь, розпиваючи спиртні напої, вчиняють хуліганські дії влаштовуючи дрифт на своїх автівках, чим порушують громадський порядок та спокій мешканців.

Читайте такожПанорама Луцька на листівці 1962 року

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024