День інвалідів відзначили піснями під гітару

03 Грудня 2015, 09:33
3373

Під час святкових зборів об’єднання ветеранів та інваліядів учасники дійства могли оцінити виставку ручних робіт та відпочити з однодумцями під ноти скрипки і гітари.

Зустріч Волинського об'єднання ветеранів, інвалідів і потерпілих на виробництві «Захист» відбулася 2 грудня у приміщенні клубу «Патріот Батьківщини» для дорослих.

Організатор свята і голова об’єднання Тетяна Хмільовська зазначила, що збори цього дня – особливі, бо 3 грудня увесь світ відзначає День інвалідів.

«Це свято започатковане асамблеєю ООН для того, щоб суспільство мало можливість звернути більшу увагу на таку незахищену верству населення. По тому, як люди ставляться до інвалідів, і судять про моральність суспільства», – зауважила Тетяна Хмільовська.

Свято відзначилося особливою атмосферою тепла і затишку. На поличках були розкладені ручні роботи учасників художньої студії об’єднання «Захист». А розпочали святкову програму із виступу юних скрипалів Орінея та Оріани Левчуків. Після чого публіка могла насолодитися музичним проектом «Згадай своє небо» Олександра Хмільовського і послухати авторські пісні під гітару Григорія Кічкіна.

Член об’єднання ветеранів, інвалідів і потерпілих на виробництві «Захист» пані Наталія розповіла, що такі зустрічі допомагають їй абстрагуватися від проблем і відчути сімейний затишок.

«Тут можна не лише знайти нових друзів, а й отримувати таку необхідну самотнім людям порцію спілкування з однодумцями. Ми уже всі тут встигли стати справжньою родиною», – поділилася пані Наталія.

Волинське об'єднання ветеранів, інвалідів і потерпілих на виробництві «Захист» функціонує два роки. Тетяна Хмільовська розповіла, що спілку вирішили створити з метою інформування інвалідів про їхні права. Адже люди часто не знають, яку саме допомогу їм можуть надати. Членами об’єднання є 160 осіб, а безпосередньо в Луцьку таких людей – 90.

Для психологічної реабілітації інвалідів при громадській організації створена студія художньої творчості для дорослих «Віримо в себе». Усі вироби, які були представлені на виставці, зроблені руками студійців. Голова організації зазначила, що майстер-класи в студії – безкоштовні. Тож учасники можуть не витрачати кошти на заняття, а лише купити матеріали, з яких виготовлятимуть вироби.


























Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром