Луцьк «погодився» на об’єднання з трьома сусідніми сільрадами

26 Липня 2017, 12:09
2508

Депутати міської ради проголосували за надання згоди на добровільне об’єднання з Прилуцькою, Підгайцівською та Гіркополонківською громадами.

Про це стало відомо на черговому засіданні сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 липня.

Директор департаменту економічної безпеки Олександр Озінович під час виступу розповів про те, що згідно з рішенням Луцьк дає згоду на добровільне об’єднання з трьома сусідніми громадами – Прилуцькою, Підгайцівською та Гіркополонківською.

Крім того, у робочу групу по добровільному об’єднанню цих громад міська рада делегуватиме першого заступника міського голови Григорія Недопада. Озінович також прокоментував ситуацію з тим, що ці сільради буцімто давали згоду на приєднання до обласного центру.

«Це ми надаємо згоду на добровільне об’єднання, а не додаємо щось іще», - сказав чиновник.

Підтримати проект рішення колег закликав лідер фракції «Народний контроль» Павло Данильчук.

«У нас є зараз перспективні сільські ради, які неоднозначно відносяться до нас, тому треба приймати таке рішення», - сказав депутат.

Надалі колег закликали підтримати таке рішення депутати Микола Федік, Андрій Козюра та Ігор Поліщук. Останні двоє назвали це важливим кроком до перевиборів Луцької міської ради.

Натомість Данильчук, а потім Тарас Шляхтич із «Самопомочі», наголосили на перспективності добровільного об’єднання саме з точки зору розвитку та росту міста Луцька.

Зрештою, депутати одноголосно прийняли таке рішення.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром