У Луцьку розповіли про культуру Великобританії

03 Грудня 2015, 09:14
3384

Активісти культурно-освітнього проекту «ReadBrit» ознайомили лучан з культурним життям Об’єднаного Королівства ХХ століття.

Захід відбувся у середу, 2 грудня,  у головному корпусі Східноєвропейського університету імені Лесі Українки.

Ініціаторами проекту є громадський діяч Макс Войчук та студенти Інституту філології та журналістики – Марія Салаган, Юрій Фуц та Катерина Миронюк.

Організатори розповіли про історичні обставини, які були важливими для всієї світової спільноти в цей період. Також показали відео про певні стереотипи, які існують в інших людей стосовно британців (наприклад, що вони постійно п’ють чай). Не забули активісти згадати і про зміну стилю англійців в одязі за останні сто років, англійську погоду та величезну любов британців до черг.

Суть проекту полягає в перекладах українською мовою творів відомих письменників-антиутопістів Джорджа Орвелла «Фунти лиха в Парижі та Лондоні» та «Хоровод блазнів» Олдоса Гакслі. Зважаючи на специфіку письменників, організатори розповіли більше про сам жанр антиутопії, його найвидатніших представників.

«Як студенти-філологи та як люди, що люблять читати, ми бачимо недостатнє забезпечення україномовними перекладами іноземної художньої літератури. Багато творів, які були перекладені ще в радянські часи, змушені читати російською мовою. Тому вирішили почати із неперекладених творів саме цих авторів, адже їхні найвідоміші твори є актуальними й наразі», – розповіла Марія Салаган.

Сам вечір, як зазначили організатори, був спрямований на те, щоб розкрити культурну та суспільну ситуацію у Британії та світі, яка вплинула на формування світогляду письменників Орвелла та Гакслі.

Захід організовували у рамках реалізації культурно-освітнього проекту «ReadBrit», який дійснюється за фінансування Британської Ради в Україні в рамках програми Active Citizens.

Також «рідбрітівці» запросили всіх присутніх на їхній наступний захід – кіноперегляд фільму «Колгосп тварин» за романом Джорджа Орвелла, що відбудеться 12 листопада.







Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром