«Народний контроль» забракував кандидатів у заступники мера

02 Грудня 2015, 18:01
2856 Джерело: facebook.com

Політична партія «Громадський рух «Народний контроль» оприлюднила заяву, в якій виклала власне бачення і позицію до формування виконавчих органів Луцької міської ради.

Текст заяви виклали на власній сторінці у Facebook.

Зокрема в зверненні, прийнятому 2 грудня Радою Луцької міської організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» йдеться:

«Зараз у Луцькій міській раді триває процес формування виконавчих органів ради. На порядку денному чергового засідання сесії стоять питання обрання заступників міського голови та формування Виконавчого комітету ради. У зв’язку з цим заявляємо про свою позицію щодо цих питань:

1. Ми не підтримуємо ініціативу Миколи Романюка щодо збільшення кількості заступників міського голови з чотирьох до п’яти.

Вважаємо, що в такий складний для країни період не час збільшувати кількість чиновників, а слід навпаки, оптимізувати роботу в існуючій структурі виконавчих органів. Крім того, в останні роки попередньої каденції ради працювали саме чотири заступники міського голови і жодних нарікань на такий формат не було. До того, міський голова відмовляється аргументувати депутатам та громадськості свою пропозицію щодо збільшення кількості заступників, мотивуючи лиш тим, що він так вирішив. Ми ж вважаємо, що приймати таке важливе рішення лише тому, що так захотів міський голова – не обґрунтовано.

2. Не всі кандидатури, які пропонуються міським головою на посади своїх заступників, заслуговують на депутатську підтримку.

На нашу думку, кандидатури на посади заступників міського голови підбирались не з критеріїв професійності, а на основі особистих стосунків. Крім того, щодо окремих осіб є зауваження щодо їх попередньої громадсько-політичної діяльності. Виходячи з цього ми декларуємо свою підтримку лише двом кандидатурам: Тарасу Яковлєву та Юрію Моклиці, які, попри окремі зауваження, на своїх посадах можуть принести місту користь. Натомість щодо інших трьох осіб, як то Сергій Григоренко, Богдан Гончарук та Юрій Вербич, то наша політична сила наразі не готова їх підтримувати та звертається до міського голови із пропозицією запропонувати інші кандидатури на відповідні посади.

3. Ми наполягаємо на окремому голосуванні за кожну з кандидатур, які пропонуються для затвердження на посаді заступників міського голови.

Кожен із претендентів на керівну посаду повинен розповісти про своє бачення діяльності у разі призначення. Кожен з них повинен нести індивідуальну відповідальність за свою роботу. Саме тому по кожній кандидатурі слід проводити окреме голосування, що і покаже реальну підтримку серед депутатського корпусу кожного із кандидатів на таку важливу посаду.

4. Ми підтримуємо пропозицію щодо формування Виконавчого комітету ради у кількості, в якій він працював в попередній каденції.

Як показала практика попередніх двох років, збільшення складу виконкому підвищила рівень його відкритості, покращила процес розгляду і прийняття рішень, та в цілому підвищила політичну вагу і статус цього органу в житті міста.

5. Від нашої політичної сили ми пропонуємо у склад виконавчого комітету Луцької міської ради Олега Бондарука.

Олег вже має досвід роботи у виконкомі попереднього скликання, де проявив себе, як принциповий захисник інтересів простих людей. Крім того, Олег є громадським активістом та волонтером, отож гідно буде представляти інтереси не лише нашої політичної сили, але й громадянського суспільства.

Саме такі настанови отримали наші депутати у Луцькій міській раді і такими критеріями вони будуть керуватись при голосуванні за озвучені питання.

Закликаємо й інші політичні сили, які отримали представництво у місцевих радах відмовитись від практики кулуарних домовленостей та публічно представляти свою позицію щодо важливих питань життя міста для громадськості».

Нагадаємо, в міській раді партія «Народний контроль» представлена трьома депутатами: Павлом Данильчуком, Анною Мовяк та Олександром Лазукою.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментарі
03 Грудня 2015, 18:23
ви ще не принесли людям жодної користі а вже ставите ультиматими
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром