Луцькі волонтери – лауреати премії «ЄвромайданSOS»

02 Грудня 2015, 17:15
3232

«Звичайні люди, які роблять надзвичайні речі» – так охарактеризували в Києві чотирьох луцьких волонтерів Сергія Рижкова, Оксану Демчинську, Лесю Тарасюк та Яну Ковальчук, які стали цьогорічними лауреатами міжнародної Волонтерської премії «ЄвромайданSOS-2015».

Традиційно вручення премії відбулося 30 листопада на спогад про звіряче побиття студентів на Майдані Незалежності у Києві. Нагородили звичайних людей, які об’єдналися у сотні горизонтальних ініціатив, допомагають армії, підтримують переселенців, піклуються про поранених, документують воєнні злочини та роблять багато інших корисних справ.

За словами волонтера Сергія Рижкова, нинішнього року «Євромайдан SOS» зібрав у цей день волонтерів з усіх куточків України на вручені премії. Загалом на відзнаку номінували понад 80 волонтерів з України та з-за кордону.

«Зібрали нас не для того, щоб відзначити найкращих, бо це просто фізично неможливо, – каже волонтер. – Передусім зустріч зблизила волонтерів між собою, дала поштовх і впевнення для майбутніх справ. Зібрали для того, щоб усім людям, які займаються волонтерством в країні та поза її межами, сказати величезне дякую. І, звісно, кожен нагороджений був пов'язаний із подіями на Майдані. Власне, сама назва премії «Євромайдан» зобов’язує до цього».

Лауреатів премії визначало журі у складі відомого економіста Богдана Гаврилишина, хірурга-добровольця Олександра Лінчевського, українського актора та режисера Ахтема Сеїтаблаєва, телеведучої Ірми Вітовської, переможниці минулорічної премії волонтерки Олени Гончарової, бійця «Айдару» Тараса Ковалика та правозахисниці Олександри Матвійчук.

Члени журі урочисто нагородили лауреатів – «звичайних людей, які роблять надзвичайні речі», серед яких були й лучани.

«Ми живемо у непростий час, тому сьогодні говоримо про магію, яка створена руками звичайних людей. Про диво їх роботи. Про потужний імпульс, який підхоплюють інші. Про волонтерів, які взяли собі за непросте завдання змінити наше суспільство на краще. Про тисячі людей по всій країні та поза її межами, які працюють не заради вдячності. Але кожен із них може впевнено повторити слова одного із переможців: «хоча я сам нічого не можу змінити, але без мене точно нічого не зміниться», – розповіла координатор «Євромайдану SOS» Олександра Матвійчук.

На знак подяки за волонтерство лауреатам вручили символічну каску з Майдану а також оберіг-статуетку ангелятка, яка символізує жертовність заради ближніх.

«Прикрашену каску та янголятко залишаться на пам’ять на «Озерному вітрі», – кажу Сергій Рижков. – Бо це не лише моя нагорода, це спільна заслуга».






Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром