Дві комісії міськради проти кандидатів у заступники мера

02 Грудня 2015, 17:00
2673

Постійні комісії міської ради неохоче підтримують претендентів на посаду заступників мера, серед яких два попередніх заступники Тарас Яковлев та Юрій Вербич, колишній секретар міськради Сергій Григоренко, помічник народного депутата Ігоря Лапіна Юрій Моклиця та радник Миколи Романюка Богдан Гончарук.

Ці кандидати не знайшли підтримки серед депутатів двох постійних комісій.

Лише два депутати з п’яти членів комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту проголосували за проект рішення про кандидатів на посаду заступників міського голови.

Про це стало відомо у середу, 2 грудня, під час засідання депутатів.

Члени комісії обрали заступником голови Артема Запотоцького (БПП «Солідарність»), а секретарем – Ігоря Поліщука («УКРОП»).

Коли на голосування поставили питання про заступників міського голови, новообраний секретар запропонував голосувати на сесії міськради окремо за кожного кандидата, а не пакетом. Члени комісії підтримали таку пропозицію.

Та все ж вирішили поставити проект рішення про кандидатів на посаду заступників мера на голосування. В результаті «за» проголосували лише два депутата, три – утрималося. Рішення не підтримали.

Також не проголосувала за проект рішення й постійна комісія з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, засідання якої відбулося у середу, 2 грудня.

На депутатську комісію завітав міський голова Микола Романюк, який представив депутатам кандидатів, яких бачить своїми заступниками у роботі міськради сьомого скликання. Проте аргументи мера вочевидь не справили враження на обранців громади. Відтак більшість депутатів не проголосувала за проект рішення про кандидатів у заступники міського голови.

Нагадаємо, що раніше цей проект розглядали члени депутатських комісій з питань комунального майна та приватизації міськради, з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром