Польський віце-міністр не потрапив до музею, зате у вбиральні виявив нестачу паперу

24 Липня 2017, 17:19
3032

Сакральні пам'ятки Луцька відвідали віце-міністр культури Республіки Польща та Генконсул РП в Луцьку.

Віце-міністр культури Республіки Польща Ярослав Селлін та Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Веслав Мазур відвідали сакральні пам'ятки Луцька, зокрема, Кафедральний костел святих Петра та Павла, підземелля при костелі та Луцький замок для того, аби особисто поглянути на стан споруд, і оцінити, скільки треба коштів виділити для реставрації. 

«Ми маємо велику культурну спадщину із Луцьком, найбільше пам'яток, особливо сакральних. Краще на власні очі побачити, як ведуться роботи, на які виділили кошти, аніж сидіти за паперами.», – ділиться Ярослав Селлін

Гостям показали першу кам'яну споруду Луцька – церкву Іоана Богослова, музей дзвонів та музей книги.

А от до художнього музею потрапити не вдалося – він був зачинений. Віце-міністру культури РП дуже хотілося оглянути експоції цього музею, але, прочекавши 20 хвилин, делегація вимушена була залишити територію замку через дуже щільний графік.

Не відбулася зустріч і без казусів: пан віце-міністр, потрапивши у «чоловічу кімнату», не знайшов там засобів особистої гігієни і змушений був звернутися особисто до працівників замку, аби ті забезпечили його туалетним папером.











 

Коментарі
25 Липня 2017, 02:40
якось по дурному дивляться наші горе політики в таких компаніях там місце для істориків, краєзнавців
25 Липня 2017, 10:21
Як можна так обкакатися? Наяву відношення верхів до української культури.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50