Володимир Гунчик – третій у ТОП губернаторів

02 Грудня 2015, 14:48
3695 Джерело: volynpost.com

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик – у першій п’ятірці рейтингу губернаторів, укладеного за підсумками трьох кварталів поточного року виданням «Ділова столиця» – зокрема керівник краю посів третю сходинку рейтингу.

Варто зауважити, що переднього разу у аналогічному рейтингу керівник найвищої виконавчої гілки влади Волині також був на третій сходинці, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Голів облдержадміністрацій журналісти та експерти столичного журналу оцінювали за 20-ма суспільно значущими критеріями відповідно до показників, наданих Державної службою статистики України.

Тож, перше місце за результатами проведеного моніторингу/аналізу зайняв губернатор Вінниччини Валерій Коровій. Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук зберіг друге місце в рейтингу, випередивши Володимира Гунчика усього лиш на 1 бал. Зауважимо, що керівник найвищої виконавчої гілки влади на Волині впродовж останніх трьох місяців наростив (збільшив) свою суму балів із 58 до 72,5.

Серед показників, що вплинули на результати рейтингу, – зміцнення Волинською областю лідерства щодо динаміки будівництва (досягнуто росту/збільшення на 37% у порівнянні з січнем-вереснем минулого року).

«Зокрема, обсяг робіт із житлового будівництва (насамперед у Луцьку та Луцькому районі) зріс на 56,6%, а загальна площа введеного в експлуатацію житла – на 22,2%», – зазначає видання.

Також, наголошують укладачі рейтингу, що Волинь посіла третє місце за динамікою експорту та рівнем народжуваності, увійшла до четвірки регіонів із найменшим коефіцієнтом смертності дітей у віці до 1 року та найбільшим об’ємом освоєних капітальних інвестицій на душу населення.

«До того ж загальний обсяг капітальних інвестицій на Волині зріс у порівнянні з січнем-вереснем минулого року на 41% – більше, ніж у будь-якому іншому регіоні. Крім цього, область увійшла до п’ятірки регіонів, що показали ріст промислового виробництва (на Волині він склав 1,1%)».

Наголосила «Ділова столиця» й на мінусах:

«Найбільшою невдачею губернатора – входження області до шістки регіонів із найнижчою середньомісячною заробітною платою (3115 гривень)».

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром