Театральний майдан: лікбез від газовиків

02 Грудня 2015, 11:19
2551

На Театральному майдані працівники ПАТ «Волиньгаз» влаштували своєрідний лікбез із правильного використання газових приладів, а заодно популяризували соціальні програми газовиків.

Як зазначають у прес-службі «Волиньгазу», соціальна  акція у центрі міста – підсумковий етап Місячника безпеки. В наглядний спосіб газовики продемонстрували усім охочим укомплектування автомобіля аварійної служби, розповіли про роботу АДС, роз’яснили правила щодо безпечного користування газовими приладами, роздали пам’ятки та листівки, а також розповіли про алгоритм дій у разі витоку газу.

«Основними причинами аварійних ситуацій та нещасних випадків є порушення  користувачами правил безпеки поводження з газом у побуті, самовільне втручання в систему газопостачання та незадовільний стан димових і вентиляційних каналів, – розповіли газовики. – Лише за 10 місяців цього року аварійна служба ПАТ «Волиньгаз» здійснила 7,5 тисяч аварійних виїздів. Але найгарячіший для газовиків час ще попереду. Адже особливо гостро проблема безпеки постає в осінньо-зимовий період, коли люди починають обігрівати свої помешкання за допомогою газового обладнання».

Відтак з початком опалювального сезону фахівці «Волиньгазу» провели Місячник безпечного та заощадливого використання газу у побуті. Організовані інструктажі, лекції та пізнавальні дитячі конкурси.

До того ж, цьогоріч  вперше  було оголошено акцію з безкоштовного узаконення самовільно встановленого газового обладнання, яке часто стає причинами аварій та нещасних випадків.

«В опалювальний сезон ми особливу увагу звертаємо на попередження аварій і нещасних випадків. Адже часто взимку, аби зігріти свої помешкання, мешканці вмикають на повну газові конфорки, печі, забуваючи про елементарні правила безпеки: належну вентиляцію, провітрювання приміщення», – пояснює перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

ПАТ «Волиньгаз» закликає мешканців будинків не вдаватись до самовільної заміни газових приладів без залучення фахівців газового господарства та обов’язково утримувати димові та вентиляційні канали в технічно справному стані, тобто своєчасно проводити їх очищення та перевірку.

Окрім профілактичної та розяснювальної роботи, аби гарантувати волинянам безпечну зиму впродовж року, працівники «Волиньгазу» провели безкоштовне планово-технічне обслуговування газового обладнання у понад 100 тисячах осель.





Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром