Волинська природа на полотнах: в Галереї мистецтв відкрили виставку до днів Лесі Українки. ФОТО

19 Березня 2021, 12:12
4044

У Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України відкрили виставку знаної художниці Світлани Костукевич.

Вона представила серію полотен в рамках проєкту спілки «Лесиними стежками», присвяченого 150-річчю від дня народження знаменитої письменниці, поетеси Лесі Українки.

[img]1_01.jpg[/img

Волинська художниця, спілчанка Світлана Костукевич відома своїми пейзажами, а також відданістю квітковій темі. Ця виставка не стала виключенням. Мисткиня представила роботи, на яких зображені польові квіти, волинська природа у різноманітних настроєвих пейзажах. Для цього проєкту авторка відібрала твори, написані протягом кількох крайніх років, які тематично та емоційно перегукуються з творчістю Лесі Українки.




На зустрічі з першими глядачами виставки художниця поділилася дитячими спогадами про незабутнє враження, яке справила на неї поїздка до села Колодяжного, зустріч зі старенькою нянею Лесі Українки. Атмосфера тієї знакової для родини Косачів локації, феєрично-містичні образи «Лісової пісні» надихнули її на твори, серед яких – картина із зображенням будинку в Колодяжному зі стилізованими квітами, які зображають вишуканість юної панночки Лариси Косач. Символічне світло, яке струменіє з будинку на картині Світлани Костукевич, показує глядачеві високу культуру цієї визначної родини, її вплив на уми і долі українців.

[img]6_06.jpg[/img

Окрім того, авторка пов’язує тематику своєї виставки з весняним пробудженням природи та внутрішнім оновленням людини: «Художники та їхні картини потрібні для того, аби пробуджувати людей».  

Виставка Світлани Костукевич триватиме протягом трьох тижнів, тому кожен зможе оглянути наживо твори мисткині в Малій залі Галереї мистецтв спілки.

Читайте також: Рівненський художник презентував у Луцьку виставку про альтернативне бачення світу. ФОТО

Текст і фото Дар’ї ПАВЛЕНКО,

вихованки гуртка «Юний журналіст» ПУМу.

Коментарі
19 Березня 2021, 23:07
Гарні роботи. Приємно дивитися.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром