Священик консультує лучан через Facebook

02 Грудня 2015, 10:25
4008

Протоієрей, клірик кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку, голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП, представник єпархії у Волинській раді Церков Віталій Собко запровадив інтернет-консультації для вірян краю.

Священик створив персональну сторінку «Консультація священика луцького собору» в мережі Facebook, на якій відповідає на запитання допитливих городян.

«Слава Ісусу Христу! Що? Де? Коли? Як? Навіщо? Ставлю собі завдання відповісти на запитання, пов’язані з усім, чого Ви потребуєте від Церкви й що вона очікує від Вас, – пише отець Віталій. – Хрещення, Сповідь, Причастя, Вінчання, Соборування, чин похорону, освячення, молебні, подавання записок «За здоров’я», «За упокій» тощо. А якщо буде можливо, то не тільки відповісти на запитання, але й надати практичну допомогу».

Протоієрей наголошує, що за потреби до роботи в консультації священика запрошуватимуться інші душпастирі.

Перші запитання вже надійшли до священика. Скажімо, дописувачка Ольга Сотнікова запитує: «Хочу синочка принести до вводу, чи треба якось мамі готуватись, і коли краще приходити?».

Відповідь від «Консультація священика луцького собору»:

«Слава навіки! Готуватися потрібно до Сповіді й Причастя. Якщо не знаєте як, то я поясню. А прийти на Службу можна в будь-який день, але зручніше для Вас буде у будні – менше людей.

Сповіддю називається таїнство примирення з Богом, коли людина, яка кається в присутності свідка-священика, відкриває Богові свої гріхи й обіцяє не повторювати їх, а священик молиться про прощення її гріхів.

Розпочався Різдвяний піст, тож запрошую Вас до Сповіді, важливої його складової. Завтра сповідатиму у верхньому храмі собору з 10-ї. У понеділок–суботу – з 9-ї».


Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментарі
03 Грудня 2015, 05:16
Дякуємо
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром