У Художньому музеї презентують ювілейну виставку творів Емми Андієвської

18 Березня 2021, 11:02
1289 Джерело: Фейсбук-сторінка Художнього музею

У Художньому музеї міста Луцька стартує грандіозний міжмузейний проєкт «Місяць Емми Андієвської в Україні», присвячений 90-річчю художниці. 

Проєкт розпочинає ювілейна виставка творів знаної української мисткині та літераторки – «Vivat, ЕММА!». Про це повідомляють на сторінці Художнього музею у Facebook.

Емма Андієвська. Фото Андрія Довганюка
Емма Андієвська. Фото Андрія Довганюка

Захід відбудеться 19 березня о 15:00 із дотриманням карантинних вимог.

 Метою міжмузейного проєкту є: 

  • поширення в колах наукової спільноти та широкого загалу інформації про мистецький доробок Емми Андієвської для активізації досліджень та філософського осмислення її творів;
  • вияв пошани та вдячності художниці за подвижницьку працю на ниві розбудови національного мистецтва України другої половини ХХ – початку ХХІ століття. 

Читайте також: Музей Корсаків запрошує ділитися спогадами про митців 

«В цьому контексті тривалий час велику діяльність провадить Музей сучасного українського мистецтва Корсаків, зорганізувавши проект «Дифузія». До ініціативи вшанування української мисткині радо прилучився і Художній музей Луцька. Тож, «Vivat, ЕММА!» – прекрасний результат співпраці двох дружніх колективів. У програмі імпрези: розповідь про неймовірну історію життя та творчості Емми Андієвської, фахові коментарі науковців, а ще багато поезії, музики і, звичайно ж, іменинний торт – все, як на справжньому святкуванні!», – йдеться у дописі.
 

Під час реалізації проєкту «Місяць Емми Андієвської в Україні» відбудеться низка подій – лекції, літературні читання, засідання науковців за круглим столом, а також вистава «Джалапіта» за однойменним твором мисткині. 

Читайте також: Врятований принц: у Луцьку є картина знаменитого художника епохи Відродження

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром