Дошкільнята насушили чаїв для бійців

02 Грудня 2015, 10:12
2808 Джерело: vip.volyn.ua

Вихованці луцького ДНЗ №17 «Жайворонок» передали бійцям на схід гостинці: домашню консервацію, лікувальні чаї і свої малюнки.

Це стало можливим завдяки спільної ініціативи адміністрації дитячого навчального закладу та організаторів проекту «Волонтерський інкубатор», пише Волинський інформаційний портал.

 Ініціатори проекту «Волонтерський інкубатор» – ГО «Переселенці Криму та Донбасу» за підтримки СНУ імені Лесі Українки. Проект реалізується за спільної підтримки громадської ініціативи «Крим SOS» та фінансової підтримки «Stabilization Support Services».

Як зазначила координатор «Волонтерського інкубатора» Олена Якобсон, завдяки спільної ініціативи адміністрації дитячого садочку та організаторів проекту в ДНЗ № 17 «Жайворонок» зібрали багато домашньої консервації та лікувальних чаїв. Але цього дітям здалося замало і вони від себе ще додали малюнки та листи для солдат.

«Ми з дітками в садочку саджали лікарські рослини. Пізніше ми запропонували батькам принести домашні консерви, щоб передати бійцям на схід. Потім з рослин ми зробили лікарські чаї, які наші вихованці самі сушили, діти намалювали малюнки. Зараз зимою всі ці закрутки з чаями хлопцям будуть  у нагоді. Вони мають знати, що ми їх підтримуємо та вболіваємо за них», – каже завідувачка ДНЗ № 17 «Жайворонок» Світлана Краля.

На запитання, як діти реагують на подібні акції, Світлана Краля відповіла: «В нашому маленькому садочку є 10 дітей, чиї батьки є учасниками бойових дій в зоні АТО. Зараз діти стали дуже дорослими, вони все усвідомлюють, їм не треба нічого пояснювати. В нас на заняттях вихователі запитують діток: «Чого ви один одному побажали б? І дуже страшно стає, коли маленька дитина відповідає: «Миру!».

Усі смаколики та малюнки від діток ДНЗ № 17 «Волонтерським інкубатором» передали волонтерам «Волинь SOS». Як повідомила Тетяна Должко з «Волинь SOS», дещо з зібраного вже поїхало на схід до бійців 36-ї та 57-ї бригади.




Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром