Школярі Підгайцівської громади місяць не їдять м'яса

17 Березня 2021, 11:02
2583

У 24-ох закладах освіти Підгайцівської ОТГ діти майже місяць не їдять м'ясних страв. Меню змінили через скасований тендер на закупівлю продуктів.

Про це розповіла «Суспільному» начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільради Жанна Скороход.

Журналісти побували у двох школах громади, поспілкувалися з кухарями, учнями та керівництвом громади.

У їдальні м'яса немає уже місяць, каже кухарка навчально-виховного комплексу Любов Удот.

«Вчора у нас була тюфтеля рибна, завтра – котлета рибна, потім буде манка. Далі я так планую рагу з яйцем вареним», – каже жінка.

Директорка Підгайцівського НВК Лариса Ляшук каже: батьки вже зверталися до неї щодо відсутності м’ясних страв.

«Був скасований тендер і ми вимушені були тимчасово замінити усе рибними стравами та молочними», – каже керівниця освітнього закладу.

Не готують м'ясних страв ще у 23 закладах освіти, в тому числі дитсадки, каже начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільради Жанна Скороход. Пояснює: під час першого тендеру учасник, який програв, подав скаргу до монопольного комітету і довелося оголошувати новий тендер, на який з'явився лише один претендент.

Зі слів керівниці відділу освіти Жанни Скороход, придбати м'ясо без тендеру не можуть, бо сума закупівлі – понад 50 тисяч гривень.

Читайте також: Школа села Липини бере участь у челенджі, який виховує щасливих дітей

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром