Аптекарі намагалися знижками «розчавити» конкурентів

01 Грудня 2015, 17:07
2715

Інспектори Антимонопольного комітету відвернули необґрунтоване жонглювання знижками в аптеках «Волиньфарму» та фірми «Вестфарм» – знижки були різними в різних аптеках однієї фірми чи компанії, що порушувало конкурентне законодавство.

Порушення виявили під час дослідження ринку, інформує прес-служба Волинського обласного територіального відділення АМКУ.

Зокрема виявлено дії щодо встановлення у різних аптечних закладах мереж ТзОВ «Волиньфарм» та ПФ Аптека «Вестфарм» різного розміру знижки на лікарські засоби та вироби медичного призначення. На думку інспекторів АМКУ, такі дії містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції «у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку шляхом застосування різних цін до рівнозначних угод з покупцями без об’єктивно виправданих на те причин».

Задля запобігання порушенням законодавства відділення надало обов’язкові для розгляду рекомендації про приведення цін до економічно обґрунтованого рівня, обумовленого конкуренцією на ринку. І приписало фармацевтам встановити у всіх аптечних закладах однакового розміру знижки на ліки для пільгових категорій населення – пенсіонерів, дітей війни, учасників та інвалідів війни.

На виконання, наданих Відділенням рекомендацій, ТзОВ «Волиньфарм» та ПФ Аптека «Вестфарм» повідомили про припинення порушень конкуренційного законодавства.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром