Канадська сім’я зробить ремонт у військовому госпіталі

01 Грудня 2015, 15:23
2732

Луцький військовий госпіталь став першим закладом в Україні, який ремонтуватиметься за кошти Канадсько-Української Фундації в рамках співпраці з волонтерами.

Про це в коментарі «Волинським Новинам» розповіла луцька волонтерка Наталія Ариванюк.

Попередньо в мережі Фейсбук Наталка опублікувала пост-подяку людям, завдяки яким вдалося розпочати в Луцьку проект, який назвали «Від чистого серця до чистої турботи». В його реалізації допомогли Канадсько-Українська Фундація та Благодійний Фонд «Шпиталь Майдану» . Як вона розповіла, цей проект полягає у тому, що в Луцькому військовому госпіталі відремонтують всі санвузли: вбиральні, душові. Усе це – за кошти благодійників з Канади.

Так, до того, аби Луцький гарнізонний госпіталь отримав таку можливість, пройшов чималий шлях: Канадсько-Українська Фундація разом з Благодійним Фондом «Шпиталь Майдану» вирішила відібрати лікувальні заклади, які потребують ремонту.

Київські волонтери їм порадили лучанку Наталю Ариванюк, яка опікується Луцьким гарнізонним госпіталем. Так, по волонтерському ланцюжку, який кувався завдяки вже перевіреній довірі не один місяць, учасники співпраці звернули увагу на Луцьк.

«Ми сфотографували санвузли в госпіталі, аби прикріпити до листа, і наш госпіталь відібрали. Він став першим з таких закладів. А тепер вже закупили витратні матеріали, зокрема плитку, яку будуть вкладати, і її вже передали в госпіталь», - розповідає вона.

В госпіталі близько 10 санвузлів, які потребують аж ніяк не косметичного, а капітального ремонту. Деякі з кабінок уже декілька років як не робочі. Відтак, і кошти на це потрібні чималі. Тож, якби не волонтерська допомога, то невідомо коли б ще відомчий заклад отримав можливість такого ремонту.

До слова, гроші на ремонт виділила Канадсько-Українська Фундація за підтримки сім'ї Волер в пам'ять дідуся Миколи Волера, який теж родом з Луцька, - розповідає Наталія Ариванюк.

Водночас, волонтери усе одно не відмовляться від допомоги, адже потрібні ще деякі будматеріали: цемент, клей. Тож небайдужі можуть долучитися до хорошої справи.


Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром