Яценюк похвалив Луцьк за енергоощадність

26 Червня 2015, 20:00
4825

Премєр-міністр України Арсеній Яценюк відзнав місто Луцьк, як одне з небагатьох в Україні, яке вдало виконує плани по наданню кредитів на встановлення спеціальних котлів на утеплення будинків.

Під час відеоселекторної наради Уряду по енергозбереженню житлових будинків України 26 червня Яценюк розповів, що зменшити ціни на тарифи зараз — неможливо. 

“Відповіддю на тарифи повинні стати субсидії. Нині держава наполовину компенсовує розхід кубатури газу громадянам. А в кожній області та місті треба створити ще одну посаду, де держслужбовець займатиметься виключно питаннями енергоефективності та енергозбереження”, - зазначив премєр-міністр.

Зокрема, Яценюк похвалив Луцьк за те, що тут вдало виконують цільові програми уряду по відшкодуванню відсотків по отриманню кредитів на термомодернізацію будинків.   

Луцький міський голова Микола Романюк проінформував, що в бюджеті Луцька вже виділено 500 тисяч гривень на ці потреби.

“Потрібно ще знайти 900 тисяч гривень. На сьогодні, держпрограмою відшкодувань скористалося девять луцьких ОСББ. Наприклад, до модернізації будинку власник помешкання платив 700, а після — 500 гривень. А одне з ОСББ, за чотири місяці після модернізації, зекономило 25 тисяч гривень. Відтак, ці кошти зможуть бути використані на погашення тіла кредиту або на інші потреби”, - проінформував Романюк.

А голова Волинської ОДА Володимир Гунчик додав, що проблем із затримкою відшкодування коштів з держбюджету ще не було.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром