Торговці в інтернеті зобов’язані видавати чеки

01 Грудня 2015, 10:38
4777 Джерело: reklamonstr.com

Податкова служба звертає увагу лучан, які купують крам через інтернет: продаючи товар через світову мережу, підприємці зобов’язані надавати фіскальний чек покупцю.

На цьому наголошують фахівці Головного Управління ДФС у Волинській області.

Суб'єкти господарювання при продажі товарів у мережі інтернет, повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) – касові апарати і фіскальні реєстратори. А також змушені видавати покупцю розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції.

Ця законодавча вимога стосується і фізичних осіб – підприємців-платників єдиного податку ІІ та ІІІ груп, починаючи із визначеного Кодексом для кожної групи терміну.

«Як відомо, раніше електронна інтернет-комерція звільнялася від обов’язкової видачі розрахункових документів. Однак, як засвідчила практика, купляючи товар в інтернет-комерсантів, споживачі досить часто потерпали від неналежної якості придбаної продукції, – розповідають податківці. – Не маючи на руках розрахункового документа, споживач не міг звернутися до суду із заявою про порушення його прав».

Саме цю законодавчу прогалину сповна використовували виробники контрафактних та контрабандних товарів, зазначають фахівці ГУ ДФС Волині.

Відтак законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» було внесено зміни до Податкового кодексу та закону від 6 липня 1995 року «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

«Метою цих змін є вдосконалення механізму застосування РРО та запобігання можливим порушенням з боку суб’єктів господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари і послуги», – зазначають у відомстві.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром