Вселенському патріарху подарували букет від луцької флористки

17 Липня 2017, 18:00
5789

Ексклюзивну композицію прикрасили сердечка з волинського моху.

«З дитинства я чула багато історій про морські подорожі від мого батька,який свого часу, служив у флоті.

Тож коли випала нагода взяти участь у подорожі морем, я дуже хвилювалась та наготувала і таблетки від захитування, і теплий одяг,і вугілля про всяк випадок. На моє здивування, легке покачування та шум моря  залишили лише приємні спогади та зміцнили мене в генетичній схильності до усього, пов’язаного із морською стихією.

1
Лучанка Тетяна Євдикомова
Лучанка Тетяна Євдикомова

 

Розібратися із напрямком стрілок, трапами та номерами кают мені вдалося лише дорогою назад, адже паром «Каунас Сивейз», що належить судноплавній компанії «Укрферрі». Це – автомобільно-залізнично-пасажирське судно, що розраховане на 250 пасажирських місць плюс вантажні палуби з можливістю розмістити 49 залізнодорожніх вагонів та 50 TIRів. Тож довелося трішки поблукати.

1

 

На ранок ми вийшли на берег. Метою нашої подорожі було паломництво до християнських святинь древнього міста на Босфорі та участь у літургії, яку очолив Вселенський Патріарх Варфоломій.

Служба відбувалася у Патріаршому храмі святого Георгія Побідоносця. У своєму вітальному слові до паломників, Вселенський Патріарх із вдячністю і теплотою згадав свій візит до України у 2008 році, який, за його словами, відрізнявся «неймовірною щирістю та гостинністю».

«Ми поруч із вами, особливо у часи випробувань. Ми надсилаємо любов, турботу та благословіння кожному українцю без виключення. Ми молимося про об’єднання українського народу,про мир в Україні», – сказав Патріарх.

1

2

1

1

 

У своєму зверненні Вселенський Патріарх процитував слова Святого апостола Павла: «Тож благаю вас, браття, Ім’ям Господа нашого Іісуса Христа, щоб ви всі говорили те саме, і щоб не було поміж вами поділення , але щоб були ви поєднані в однім розумінні та в думці одній» (1 Кор 1; 10)

Після зустрічі група українських паломників подарувала Патріарху букет з українських квітів. Свою частку до створення букету мали нагоду привнести всі ми, адже Катерина Федончук – знана у Луцьку флористка, напередодні провела майстер-клас із виготовлення сердечок із моху, які і стали основою каркасу майбутнього букету.

Лучанки Тетяна Євдикомива і Катерина Федончук
Лучанки Тетяна Євдикомива і Катерина Федончук

1

1

1

1

 

Після богослужіння, голова нашої групи – ігуменя Свято-Воскресенського Теплодарського жіночого монастиря – Никодима, ознайомила нас з іншими християнськими святинями Стамбула: Собором Святої Софії, церквою Хора, давнім храмом Покрова Божої Матері.

Команда зібралась дружна та ініціативна, дякуючи організатору – члену Міжнародної федерації журналістів – Олександру Федорову. Тож попереду багато планів, нових подорожей та проведення фото-виставки « Константинополь православний»  містами України.

І ось подорож завершено, під ногами - тверда земля, але  ще певний час тебе  «покачує» чи то від морської ностальгії,  чи то  від поступового усвідомлення причетності до Справжнього».

1

Фото з місцевими жителями на стамбульському базарі
Фото з місцевими жителями на стамбульському базарі

1

 

Тетяна ЄВДОКИМОВА

Коментарі
18 Липня 2017, 01:37
Так це ж москалі від душогуба Киріла а не українці
18 Липня 2017, 11:45
Кирілу в Москві даруйте, ви ж з кацапської церкви. Куди ви лізете перевертні, це ж ваш ворог якиї робить українську церкву КП незалежною.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром