З бажанням та мотивацією: «Волинь» програє перший матч нового сезону

16 Липня 2017, 08:05
2885 Джерело: Спорт арена

Гравці луцького клубу в стартовому турі чемпіонату України серед команд Першої ліги поступилися чернігівській «Десні» - 0:1.

«Волинь» увійшла у сезон з усіма своїми проблемами: фінансові питання від «Хрестоносців» нікуди не поділися, хоча новий головний тренер команди Ярослав Комзюк у передматчевому інтерв’ю відзначив, що вони вирішуються. До того ж, «червоно-білі» заявили на сезон лише свою молодь, а проти «Десни» грав склад, середній вік якого – 19 років! Як влучно висловився один з уболівальників клубу – такий собі «Атлетік» (Більбао) українського зразка.

Прим.авт. – «Атлетік» - іспанська команда, яка славиться тим, що у ній не може грати ніхто, крім власних вихованців.

Той футбол, який вчорашні суперники «Волині» показували протягом попереднього сезону, навіював якусь абсолютну невпевненість у наших силах. Нагадаємо, що «Десна» за підсумками попереднього чемпіонату посіла друге місце у дивізіоні та кваліфікувалась у Прем’єр-лігу, однак у кабінетах питання підвищення команди у класі вирішили по-іншому: зараз там грає рівненський «Верес». А оскільки склад чернігівського клубу з тих пір не змінився – можна і треба було очікувати на важку гру.

Читайте також: Ставка на молодь: «Волинь» сьогодні розпочне сезон у Першій лізі

Так воно насправді й сталося. Номінальні господарі київського стадіону «Оболонь-арена» провели дуже сильний перший тайм. А на 32-й хвилині зустрічі вони відкрили рахунок у матчі. Досить сумнівний штрафний удар взявся виконувати Єгор Картушов, а голкіпер волинян Андрій Марчук невчасно «рипнувся» до центру рамки й пропустив удар у дальній кут своїх воріт – 1:0.

Після цього гола й до кінця першого тайму пішла справжня «веселуха». Команди забули про центр поля та захист і «рубалися» на зустрічних курсах. Наші хлопці мали усі шанси розраховувати на призначений пенальті, однак свисток судді після такого моменту промовчав. Подвоювати перевагу мали й господарі поля – Андрій Мостовой та Олександр Філіппов не реалізували просто вбивчі можливості для цього. Тож на перерву волиняни пішли, мінімально поступаючись у рахунку.

На другий тайм Комзюк кинув у бій Олександра Чепелюка, однак саме він свої єдиноборства частіше програвав, постійно не встигаючи за суперниками. Утім, за справу взялись його партнери по команді, які у другому таймі не припиняли тиснути на захист суперників. Хороші моменти для того, аби відзначитися були у Юрія Романюка та Андрія Ляшенка, однак «Десну» виручав голкіпер. Кінцівка гри залишилась саме за командою з Чернігова, яка довела поєдинок до переможного закінчення.

Напевне, найбільші емоції під час перегляду матчу викликали слова коментатора хвилині десь так на 58-й – про те, що «Волинь» «піднялася у Першу лігу». Утім, може за шквалом бурхливого саркастичного сміху ховається позитивний смисл, адже молода луцька команда показала, що може бігти та непогано грати. А як «Хрестоносці» фінішують у своєму першоліговому забігу – покаже лише час…

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром