Звільнилися від ста кондукторів і витрачають менше грошей: як зараз працює Луцьке підприємство електротранспорту

03 Березня 2021, 14:17
На життєдіяльність Луцького підприємства електротранспорту та компенсації за перевезення пільговиків після запровадження електронного квитка почали витрачати значно менше коштів з бюджету 3601
На життєдіяльність Луцького підприємства електротранспорту та компенсації за перевезення пільговиків після запровадження електронного квитка почали витрачати значно менше коштів з бюджету

На життєдіяльність Луцького підприємства електротранспорту та компенсації за перевезення пільговиків після запровадження електронного квитка почали витрачати значно менше коштів з бюджету.

Про це говорили під час засідання виконавчого комітету 3 березня.

«Зменшились борги за окремими статтями, ввели систему безготівкової оплати проїзду, звільнилися від ста кондукторів – тобто фонд оплати праці зекономлений в рамках 87, 5 мільйонів гривень, немає готівкою оплати у тролейбусах. Протягом останніх чотирьох років жодного тролейбуса не поставлено «під паркан». Всі – на лінії. Так, вони старенькі, але усі в нормальному стані та працюють», – розповів директор ЛПЕ Володимир Пуц.

За його словами, місто отримало дев'ять нових тролейбусів й усі вони в роботі. Водночас старі тролейбуси, які ще на рейсі, на підприємстві перефарбовують у тому ж стилі, що й нові.

Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що у 2019 році на виплату компенсацій пільгових перевезень і на фінансову допомогу ЛПЕ було спрямовано майже 69 мільйонів гривень.

У 2020 році у зв’язку з впровадженням системи АСООП – на потреби підприємства спрямовано 43 мільйони гривень.

«Це серйозне зменшення. Після впровадження системи автоматизованої оплати в нас значно збільшилась денна виручка підприємства – з 60-70 тисяч до 100 тисяч гривень в день. Однак, у січні та лютому минулого року впровадили карантин, що значно зменшило доходи ЛПЕ. Зараз ми очікуємо, коли скасують постанову КМУ, що скасує заборону перевезень відповідно до кількості місць для сидіння. Будемо далі покращувати фінансовий стан підприємства», – зауважив міський голова.

Отримали десять нових тролейбусів, ще 19, за словами міського голови, буде до кінця літа.

«Є новий проєкт на отримання 30 тролейбусів нових у 2023 році, 6 з яких – з автономним ходом. Під цей проєкт буде встановлено дві нових трансформаторних підстанції, щоб забезпечити потужне живлення лінії електропередач. Якісний транспорт для лучан та жителів прилеглих громад – наше пріоритетне завдання. Нові комфортні тролейбуси мають ставати на найкращі маршрути. почали вЦе моя принципова позиція», – наголосив Ігор Поліщук.

Читайте також: У Луцькраді запропонували впровадити паперові квитки у транспорті, які будуть удвічі дорожчі за електронні

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром