У Луцькому районі з боржника аліментів стягнули понад 180 тисяч гривень

02 Березня 2021, 16:13
Фото ілюстративне 2715
Фото ілюстративне

Понад 114, 7 тисяч гривень несплачених аліментів стягнули державні виконавці Луцького районного відділу державної виконавчої служби.

Окрім суми заборгованості, громадяни, які не сплачують аліменти вчасно, повинні сплатити штраф та виконавчий збір. У результаті боржник сплатив більше 183 тисяч гривень, з них 57 359 гривень  це штраф та 11 471 гривня  виконавчий збір. Про це інформує пресслужба Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. 

Виконавче провадження про стягнення аліментів з батька на утримання неповнолітньої дитини перебувало на виконанні у Луцькому районному відділі ДВС Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) відповідно до виконавчого листа Луцького міськрайонного суду від 16.10. 2008 року. Лише застосування до боржника санкцій та заборон, передбачених ч. 9 та 12 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження» дозволило стягнути борг.  Йдеться про тимчасові заборони у вигляді обмеження у праві виїзду з України, праві керувати автомобілем, праві користуватись зброєю та праві полювати.

Стягувати борги тепер буде легше,  зазначає начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тарас Гень. З його слів, виконавці отримали доступ до інформації про номери банківських рахунків боржників та залишок коштів на них. Раніше при здійсненні своїх повноважень державні виконавці задля виконання рішення суду накладали арешти на майно та кошти боржника, проте не мали доступу до рахунків громадян,  які заборгували. 16 лютого 2021 року набрали чинності зміни, внесені до постанови Національного банку України №267 від 14 липня 2006 року, де зазначається, що згідно з пунктом  3.10. Банк зобов'язаний надати інформацію органам державної виконавчої служби, приватним виконавцям в обсязі, порядку та у випадках, визначених у статті 62 Закону про банки. Інформація стосовно наявності та/або стану рахунків боржника повинна містити номери рахунків, відкритих боржником у банку, а також суми коштів, які наявні на таких рахунках.

Читайте такожУ Луцьке районне управління поліції шукають кандидатів на вакантні посади

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром