У Луцькраді хочуть, аби надалі сніг з тротуарів чистив тільки «Луцькспецкомунтранс»

02 Березня 2021, 13:31
Фото ілюстративне 2158
Фото ілюстративне

У Луцьку продовжують ліквідовувати наслідки великої кількості опадів, які випали у лютому.

Про те, як це відбувається і які є загрози, написали на сайті Луцької міської ради. 

Так, міський голова Ігор Поліщук вважає, що тротуари та доріжки мають прибирати не ЖКП чи обслужні компанії, а підприємство «Луцькспецкомунтранс».

«Має бути єдиний відповідальний, з кого можна потім вимагати результат. Нині ж, як показала ця зима, ЖКП не встигали прибрати вчасно сніг на тротуарах», – йдеться на сайті.

Окрім того, на наступну зиму вирішили докупити снігоочисну техніку, адже, як показала практика цього року, наявної не вистачає.

Зараз необхідно попрацювати над очищенням мережі зливової каналізації, адже сніг швидко тане, тож треба уникнути підтоплення територій через засмічені мережі. Особливу увагу, за словами міського голови, треба звернути на проблемні ділянки, зокрема, на зливові каналізації біля ТЦ «Гостинець» та вулицю Карпенка-Карого поблизу перехрестя з вулицею Дубнівською.

Акцентував міський голова й на прибиранні узбіч та тротуарів від піщано-соляної та піщано-щебеневої сумішей. Їх необхідно прибрати оперативно, аби все було чисто.

«Не повинно бути так, що їде прибиральна машина, а за нею стоїть стовп пилу і нічого не прибрано. За таку роботу з міського бюджету не буде заплачено ні копійки. Має бути прибрано згідно з технологічним процесом. Результатом має бути чисте узбіччя та тротуари», – наголосив він.

Читайте також: Поблизу сумнозвісного мосту на Привокзальній взялися «виловлювати» «сурогатчиків»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром