Сучасний Big Ben, страшний будинок і електронний запис до лікаря – нові петиції лучан

30 Листопада 2015, 11:44
4679 Джерело: newsradio.com.ua

Городяни продовжують активно користуватися системою електронних петицій.

Станом на 30 листопада зареєстровано чотири нові петиції.

Так, Анрій Гринів пропонує покращити вигляд центральної частини міста та зробити реконструкцію фасаду Big Ben.

Лучанин вважає, що на дев’ятиповерхівці не місце рекламним оголошенням. А годинник варто було б замінити на більш модерний.

«Пропоную зробити ремонт фасаду 9 поверхового будинку, який знаходиться по вулиці Лесі Українки, 67 Big Ben в самому центрі міста. Зняти з нього всю зовнішню рекламу і установити більш сучасний годиник», – йдеться у тексті петиції.

Не менше хвилює лучан тема закинутих будівель. Одна з них знаходиться у Старому місті на вулиці Гаврилюка. Ірина Ілик звертається до міської ради з пропозицією вирішити питання з будинком, адже він знаходиться з протилежного боку головної пішохідної вулиці міста.

«Прошу звернути увагу на центральну вулицю нашого міста (Лесі Українки). Ця вулиця вважається обличчям нашого міста, де постійно проводяться різні культурні заходи. Але попри всю цю красу з протилежної сторони цих будинків знаходиться страшна будівля в аварійному стані», – пише у петиції пані Ірина.

Електронні зручності також турбують жителів міста. Так, Тетяна Демчук стверджує, що записатися до лікаря було б набагато зручніше через інтернет-ресурси. Бо ходити або телефонувати протягом кількох годин до лікарні проблематично. Окрім того, лучанка пише, що графік роботи лікарів варто було б розмістити для огляду усіх мешканців.

«Прошу запровадити можливість реєструватися(записуватись) на прийом до лікарів через інтернет ресурси, а не бігати в поліклініку чи постійно сидіти на телефоні, бо додзвонитись дуже важко, а також прошу створити сайт медустанов з графіками лікарів», – зазначено у петиції.

Окрім того, дехто вважає, що для збору підписів під петиціями п’ятнадцяти днів не достатньо. Лучанин Віталій Нікітюк пропонує збільшити цей термін до 90 днів, бо саме стільки часу мають представники інших міст, де практикують систему електронних петицій.

«Пропоную збільшити в Луцьку термін збору підписів на підтримку тих чи інших петицій до 90 днів,(хоча б місяць) так як передбачено Законом і так, як практикується іншими містами, що використовують Єдину систему місцевих петицій. 15 днів – це недостатній термін. Люди не встигають ознайомитися з петиціями і вчасно підписати їх. Навіть важливі теми таким чином можуть не бути підтримані», – йдеться у тексті електронного звернення.

Збір підписів нових петицій триватиме ще 14 днів. Станом на 30 листопада жодна з них ще не підписана.

 

Хочете бути першими на районі?

Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39