У Луцькій громаді визначили індекс благополуччя молоді

28 Лютого 2021, 14:33
У Луцькій громаді визначили індекс благополуччя молоді 2305
У Луцькій громаді визначили індекс благополуччя молоді

У 2020 році Луцька міська територіальна громада приєдналась до когорти громад, які запровадили Індекс благополуччя молоді (ІБМ). Це багатофакторне оцінювання стану благополуччя молодих людей на муніципальному рівні. Воно дозволяє легко оцінити та відслідкувати благополуччя молоді у містах, які долучаються до розгортання платформи.

Опитування охоплювало 49 показників і дало змогу оцінити рівень добробуту молоді у різних сферах життя: освіта; здоров’я; економічні можливості; участь у політичному, громадському житті; інформаційні та комунікаційні технології; безпека та захищеність. Про це йдеться на сайті Луцькради. 

За словами організаторів, у Луцькій територіальній громаді опитування тривало у листопаді-грудні 2020 року. Результат визначався також із урахуванням даних муніципальної статистики.

Так, загальний індекс благополуччя молоді у Луцькій територіальній громаді становить 0,68 (де мінімально – 0, максимально – 1). Стало зрозуміло, які саме сфери життєдіяльності та розвитку молоді можна вважати найбільш ефективними, а у яких ми потребуємо якісних змін, впровадження інновацій, посилення взаємодії усіх зацікавлених сторін.

Також захід відвідав Асистент молодіжних програм Фонду ООН у галузі народонаселення Дмитро Кулик. Він більше розповів про Індекс та його специфіку.

Читайте також: Вихідні у березні: скільки відпочиватимуть українці

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром