«І кожен фініш – це, по-суті, старт»: випускникам ЛНТУ вручили дипломи

27 Лютого 2021, 16:03
Привітання, пісні, танці та святкові мантії – магістрам Луцького національного технічного університету вручили дипломи 3470
Привітання, пісні, танці та святкові мантії – магістрам Луцького національного технічного університету вручили дипломи

Привітання, пісні, танці та святкові мантії – магістрам Луцького національного технічного університету вручили дипломи.   

Церемонія відбулася 27 лютого в драмтеатрі імені Тараса Шевченка. Журналісти Район.Луцьк побачили урочисте дійство та поговорили із випускниками.

На початку заходу хор Луцького педагогічного коледжу виконав гімн студентства «Гаудеамус». 

Ректорка Луцького національного технічного університету Ірина Вахович привітала магістрів із випуском, побажала натхнення та змотивувала присутніх вчитися і вдосконалюватися протягом усього життя. Під час промови вона зацитувала слова Ліни Костенко та розповіла метафоричну історію про олівець. 

«Ми вас не всього навчили. Не тому, що лінувалися ми чи ви, а тому, що знання – це безмежна категорія. Її можна охопити лише навчаючись протягом усього життя…Закликаю вас хоча б годину у день витрачати на саморозвиток. Усі ми користувалися олівцем. Як будете брати олівець у руки, то згадайте ті істини, які він буде вам підказувати. Перша: олівець може малювати лише тоді, коли його веде рука. Так і кожна людина може творити і жити, коли її веде рука Божа. Друга: найголовніше – це стержень, а не зовнішній вигляд. Наступне: час від часу олівець треба підгострювати. Так, як і знання та саморозвиток кожної людини –це складний процес. Можна стати хорошою людиною лише прикладаючи зусилля. Наступна підказка: можна завжди стерти те, що напишеш. Тому ми можемо помилятися, але вчасно зрозуміти помилку. І останнє: скільки б ви не стирали те, що написали, ви все одно залишите слід на папері. Скажу, що ви залишаєте прекрасний слід у історії  Луцького технічного університету», – сказала Ірина Вахович. 

Вона наголосила, що кожен випускник має свою місію та свій талант та побажала кожному реалізувати свій потенціал. 

Магістрів, які здобули не лише дипломи з відзнакою, а й численні перемоги на олімпіадах, конференціях та конкурсах, цьогоріч 37. Дипломи їм вручив владика Михаїл.  Він привітав присутніх зі святом та побажав Божих благословінь. 

«Я закликаю на вас Боже благословіння. Нехай ваша подальша доля буде щасливою та успішною. На радість батькам і на слава Луцького технічного університету», – привітав магістрів владика Михаїл. 

Заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа теж виступив та вручив дипломи випускникам. Він зазначив, що майбутнє України у руках молоді. Тому побажав випускникам успіхів та наснаги. 

Випускників Луцького національного технічного університету привітала заступниця міського голови Ірина Чебелюк

«Я вам бажаю, щоб вам відкривалися нові широти та ставали досяжними нові висоти», – сказала Ірина Чебелюк. 

Вона вручила дипломи переможцям Всеукраїнських конкурсів студентських робіт  та олімпіад факультету митної справи, матеріалів та технологій. 

На церемонії танцював художній колектив «Троянда» та співав Сергій Скулинець. Гімн вишу виконали на завершенні церемонії. Щасливі випускники аплодували, фотографувалися та підкидали догори головні убори – конфедератки. 

Магістри розповіли, що студентство було найвеселішим періодом їхнього життя, будні у гуртожитку вони пам’ятатимуть завжди. За перші лекції, які часом пропускали, студенти шкодують. 

«Я ж іще раз пережив ці насичені роки навчання у ЛНТУ. Не завжди було легко, але за це я ціную кожен рік», – сказав журналістам випускник.  






1




 Олена ШИЛІК

Читайте також: Класична музика та подарунки ректора: як у Луцьку відкривали Всеукраїнську виставку витинанок

              

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром