Картина тижня: 23-29 листопада – поліцейський-хабарник, мандати депутатам та дні жалоби

29 Листопада 2015, 18:30
2986

Найголовніші події, які хвилювали мешканців міста протягом останнього тижня.

Вантажівка «підрізала» «Mitsubishi». Дорожньо-транспортна подія сталася у понеділок, 23 листопада. На перехресті проспекту Соборності та вулиці Чорновола не розминулися вантажний автомобіль та легковик. Обійшлося без жертв.

Поліцейський «погорів» на хабарі. 23 листопада правоохоронець висунув вимогу громадянину, який перебував за кермом напідпитку, передати йому неправомірну вигоду в розмірі 2 тис. грн. за непритягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Аби упередити власне викриття, поліцейський попросив свого знайомого наступного дня зустрітися з цим громадянином та забрати обіцяні гроші. Хабарник був викритий працівниками прокуратури і тепер чекає на запобіжний захід у вигляді відсторонення його від посади.

Міська рада оновилася офіційно. 24 листопада на урочисту посвяту під час першої сесії міськради заявилися усі 42 депутати нового скликання. Вперше і вдруге обраним депутатам, а також міському голові вручили посвідчення. З цього часу міські обранці офіційно стали уповноваженими особами та можуть здійснювати представницьку владу.

Вшанували пам’ять героя. 25 листопада лучани провели в останню путь загиблого на Донеччині бійця Валерія Марцинюка. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі відслужили молебень за душу померлого, а на Театральній площі вшанували героя хвилиною мовчання. Поховали бійця у селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

Мітингували проти політув’язнень. Акція протесту відбулася 25 листопада біля обласного управління поліції. Під час мітингу протестувальники вимагали припинити політичні репресії та скасувати призначення на посади у поліції людей, що уже заплямували свою репутацію. Учасники протесту підготували звернення міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову, яке пообіцяв передати начальник поліції.

Секретарем міськради обрали жінку. Шляхом проведення таємного голосування секретарем міськради обрали Юлію Вусенко від політпартії «Самопоміч».Таке рішення прийняли 26 листопада під час сесії міської ради. Кандидат отримала 23 голоси. Не підтримали політика – 16 депутатів.

Очільником області став Ігор Палиця. Під час голосування 26 листопада кандидатуру депутата від «УКРОПу» підтримали 39 із 64 депутатів.

Вшанували святого мученика ходою. 27 листопада урочистою ходою нащадки повторили останній путь Данила Братковського до Хрестовоздвиженської церкви, де покоїться його прах. Організатором заходів з вшанування славного українського патріота і захисника православ’я Данила Братковського стала завідувачка Художнього музею Луцька Зоя Навроцька, яка вже багато років популяризує його постать.

Запалили свічки пам’яті. 28 листопада у місті вшанували пам'ять жертв голодомору. Священнослужителі, правоохоронці, міська влада, діти, студенти та пенсіонери пройшли від Театрального майдану до Замкової площі, де у спільній молитві згадали жертв більшовицького режиму. Жертв геноциду українського народу присутні вшанували хвилиною мовчання,  а також долучилися до загальнонаціональної акції «Запали свічку».

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром