Депутат Запотоцький виграв суд у Луцької міської ради

13 Липня 2017, 18:26
3848

Луцький міськрайонний суд задовольнив позов депутата про скасування рішення про зміни до Регламенту Луцькради у понеділок, 10 липня.

Незаконні зміни до Регламенту міської ради депутати вносили для того, аби швидко замінити секретаря.  Про це у коментарі Район.Луцьк розповів депутат Луцькради Артем Запотоцький.

Нагадаємо, 29 червня луцькі депутати незначною більшістю затвердили зміни до Регламенту, які розкритикували опозиційні депутати. Зокрема, й через те, що їх внесли без попереднього обговорення на комісіях міськради.

Артем Запотоцький у свою чергу 30 червня подав позов на міську раду, у якому просив скасувати це рішення, бо його внесли в порядок денний з порушенням процедури, а саме це суперечить чинним законам України.

Ми звернулися до Артема Запотоцького, аби він прокоментував цю ситуацію та пояснив, чому такі зміни у роботі ради є незаконними.

«По великому рахунку – це порушення закону про місцеве самоврядування і порушення способу внесення змін до регламенту, діючого на той момент. Закон чітко передбачає обставини, коли може головувати депутат, скільки часу повинно для цього пройти, прохання про скликання. Два тижні, якщо не скликають, тоді збирається рада, обирають одного депутата, який головує. Це стаття 46 Закону України про місцеве самоврядування», – зазначив він.

Також Запотоцький додав, що такі дії луцькі депутати здійснили для того, аби одразу ж замінити секретаря:

«Ви бачите, що одразу було замінено секретаря. Зміни в регламент були зроблені для того, щоб легітимізувати голосування та підписання документів депутатом, який це робив. Вони зменшують кількість перерв, але менше з тим, це наше право, яке не може бути обмеженим. І найголовніше, пов'язане з цими змінами – легітимізувати зміну секретаря».

Читайте також: Секретарем Луцькради «несподівано» обрали Григорія Пустовіта

Читайте також: Хід конем: Поліщук став радником Пустовіта

Якби депутат Артем Запотоцький не подав у суд на міську раду, будь-яке питання у раді розглядали б згідно зі зміненим регламентом, хоча закон такого не передбачає:

«Розглядалося б будь-яке питання, тільки ініційоване не простою більшістю, а 1/3 депутатів, голосування і головування, так само скликання сесій відбувалося б згідно зі зміненим регламентом, хоча закон такого не передбачає», – зазначив депутат.

На апеліцяю від відповідача у цій справі депутат очікує найменше, адже вважає, що у цьому немає потреби:

«Я не очікую на апеляцію, тому що регламент зробив свою роботу. Я не бачу доцільним їм подавати будь-які апеляційні скарги. Це їхнє право, яке охоронюване законом, про що вони забувають», – додав Запотоцький. 

Коментарі
13 Липня 2017, 22:48
легальний брехун цей Запотоцький
13 Липня 2017, 22:51
легітимний, законний представник не народних, а самі знаєте чиїх інтересів. Де Запотоцький за інтереси людей бореться? Де-де? Так ото ж, ніде.
14 Липня 2017, 22:58
Кричуще імя попереднього коментатора дає зрозуміти ... Фахівець... Мистецтво знавець...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром