#ШоТамСесія. Все, що треба знати про засідання в Луцькраді 24 лютого

24 Лютого 2021, 21:09
Луцька міська рада 1540
Луцька міська рада

Вакцина від коронавірусу, рух ЛГБТ, Сергій Стерненко і польська окупація. Пленарне засідання сесії Луцької міської ради, яке відбулося 24 лютого, було по-справжньому гарячим і, що найважливіше, плідним.

Так, народні обранці дискутували, часом мало не сварилися, виступали і голосували майже шість годин. Журналісти Район.Луцьк в одному матеріалі зібрали для вас все те найважливіше (і найцікавіше), що треба знати про результати пленарного засідання VII сесії міської ради.

Фракція «Свобода» виступила проти конференції, яку анонсувало Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку з нагоди 100-річчя створення Волинського воєводства у складі Другої Речі Посполитої

«Можливість отримати польські гранти затьмарила розум окремим волинянам та чиновникам. Проведення таких конференцій фактично потурає польському шовінізму та прославляє імперську історію Речі Посполитої. «Свобода» заявляє: створення Волинського воєводства у 1921 році – це юридичне оформлення факту окупації українських земель Польщею. Шкода, що такі очевидні речі не розуміють наукові уми нашого міста, нашої області та чиновники Луцької міської ради. Ми переконані: проведення такої конференції в 2021 році – це спроба Польщі та зацікавлених осіб відбілити окупаційний режим Речі Посполитої», – пояснив депутат Микола Федік.

Депутату Заборолівської сільради задешево продали землю у Боголюбах

Депутату Заборолівської сільської ради на аукціоні продали 8 гектарів землі у Боголюбах.

За територію він заплатив 5, 263 мільйонів гривень, хоча стартова ціна була меншою лише на 3% і становила 5,60 мільйонів. Міський голова Ігор Поліщук оголосив, що готується оскарження цього аукціону і хочуть провести аукціон, який забезпечить надходження коштів у громаду.

«Коли ми проводимо аукціони, то вартість у відношенні із стартовою зростає в десятки разів, а тут – на 3%», – пояснив він.

У Луцькій міськраді створили депутатську групу з гендерних питань

До складу групи увійшли депутати та депутатки Ірина Колковська, яку обрали головою групи, Алла Надточій, Юрій Моклиця, Олександр Лазука, Катерина Шкльода, Алла Доманська.

Пояснили, як у Луцькій громаді проходитиме вакцинація від коронавірусу

Вакцина ще не прибула у Луцьк та на Волинь загалом, але її очікують отримати вже найближчим часом. Володимир Лотвін запевнив, що луцькі медзаклади готові до вакцинації, адже на їхній базі створили три мобільні бригади, які здійснюватимуть вакцинацію.

Вакцинація відбуватиметься у п'ять етапів, а охочих отримати її поділять на дев'ять груп.

У Луцький бюджет повернуть 1,6 мільйона гривень

До підприємства, яке користувалося земельними ділянками на території Луцької громади без необхідних документів, правоохоронці подали десять позовів. Згодом під час досудового розслідування підприємство запропонувало угоду про примирення для сторін. Відтак суму у розмірі 1,6 мільйона гривень повернуть місту.

У луцький дитсадок №21 необхідно закупити обладнання для дітей з порушеннями зору

Луцький дошкільний навчальний заклад № 21, в якому діють так звані групи компенсуючого типу, потребує закупівлі спеціалізованого обладнання для дітей з порушеннями зору.

На це необхідно до 300 тисяч гривень. 

Луцька міськрада поскаржилася міністру на «чорного реєстратора»

Луцька міська рада просить Міністра юстиції України притягнути до дисциплінарної відповідальності реєстратора, який видав незаконний дозвіл на будівництво.

Міський голова Ігор Поліщук додав, що мова йде про незаконне будівництво сірого чотириповерхового будинку на проспекті Відродження 29А.

У Луцькраді «захейтили» рух ЛГБТ

Більшість депутатів Луцької міської ради виступили проти висвітлення інформації у різних форматах, яка стосувалася б теми сексуальних і гендерних меншин. Зокрема, дискутували про захід у Центрі національно-патріотичного виховання та про дитячий комікс «Принцеса+Принцеса. Довго і щасливо», який не так давно поставили у місцеві бібліотеки.

Депутати Луцькради не підтримали звернення до президента щодо перегляду справи Стерненка

У Луцькій міській раді запропонували подати звернення до президента України про об'єктивний та неупереджений розгляд справи щодо нещодавно засудженого активіста та колишнього очільника одеського «Правого сектора» Сергія Стерненка.

За рішення таки звернутися до Зеленського проголосували 17 депутатів із 42, тож відповідне рішення Луцькрада не прийняла.

Пригадайте, чим завершилася минула ювілейна сесія, яка пройшла 27 січня

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром