Луцький вуз випустив перші групи студентів, які навчалися тільки іноземними мовами

12 Липня 2017, 22:36
6444

Факультет міжнародних відносин СНУ ім.. Лесі Українки видав дипломи магістрам та бакалаврам.

Сьогодні, 12 липня, у актовому залі головного корпусу університету відбулося урочисте вручення заповітних документів про завершення освіти студентам, які протягом декількох курсів навчалися суто англійською мовою, а також іноземним студентам-міжнародникам. Зокрема, магістри-іноземці успішно склали державні іспити, а студенти-бакалаври наприкінці навчання вдало здали дипломні роботи, написані «інглішем».

Як розповів декан факультету Сергій Федонюк, цього року «випустили» 8 магістрів-іноземців та 75 бакалаврів. «Слід зазначити, що усі ці студенти оволоділи фаховими особливостями іноземних мов», - додав він.

Під час церемонії студентів вітали їх викладачі, а з самих випускників слово взяв новоспечений бакалавр Сергій Дужич. «Факультет міжнародних відносин – це щось пафосне, але водночас і престижне, тож я тішусь бути його частиною. І ніколи не забуду той самий предмет «Логіка», де нам потрібно було доводити, що помідори – це помідори», - з іронією поділився спогадами на сцені випускник СНУ.

Ще один із випускників (як сказав на початку спілкування – «трошки бакалавр») – Ігор Карпук – уже разом із навчанням працює у ІТ-сфері. «Протягом навчання ми здобули хорошу теоретичну та практичну базу, яка тепер дозволяє вільно спілкуватися навіть у роботі з моїми клієнтами», - розповів студент.

«Звичайно ж, найкращу практику ми здобували саме за кордоном, але, принаймні, як ми туди приїздили, у нас не було жодного мовного бар’єру», - розповіла новоспечена випускниця Ольга Самойлова. При цьому додала, що це лише рівень бакалаврату, і треба сумлінно вчитися далі, аби вдосконалювати себе.

Після урочистої церемонії декан та викладачі одразу ж запросили бакалаврів на подальше навчання. Хтозна, можливо, саме з цих студентів ми отримаємо не лише провідних перекладачів, ІТ-шників чи бізнесменів, а й майбутніх дипломатів, які будуть допомагати вирішувати долю країни на міжнародній арені…










1










1






 

Дмитро КУЗНЕЦОВ                                                                                         

Коментарі
13 Липня 2017, 12:35
Щасливої дороги робітники будівельники Західної Європи!!!!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024