День скорботи: лучани запалили свічку пам'яті

28 Листопада 2015, 19:40
3911

У Луцьку вшанували пам'ять жертв голодомору. Дійство відбулося у суботу, 28 листопада.  

Священнослужителі, правоохоронці, міська влада, діти, студенти та пенсіонери пройшли від Театрального майдану до Замкової площі, де у спільній молитві згадали жертв більшовицького режиму.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зауважив, що у трагедії не варто звинувачувати тільки тогочасну владу, бо вона лише створила умови. А виконували їх дуже часто самі односельці. Оскільки народ є джерелом влади, то перш за все, варто подивитися на свої вчинки. На те, боремося ми зі злом чи мовчимо, коли бачимо несправедливість.

Тож тим, хто пережив голодомор митрополит побажав довгих років життя, а тим, хто не бачив жахів голодного існування порадив зробити правильні висновки.

Міський голова Микола Романюк також зазначив, що у цей день українці в усьому світі згадують заморених голодом співвітчизників.

«Тоталітарний режим, щоб упокорити наш народ та не допустити визвольної боротьби за незалежність України, прирік на голодну смерть мільйони наших побратимів. Архівні документи за свідченням українських та зарубіжних вчених,  а також спогади очевидців стали підставою для визнання голодомору геноцидом українського народу шістнадцятьма державами світу. Цей злочин назавжди змінив хід історії українського народу, він став одним з найважчих випробувань, що випали на нашу долю», – зауважив міський голова.

Жертв геноциду українського народу присутні вшанували хвилиною мовчання,  а також долучилися до загальнонаціональної акції «Запали свічку».





















 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром