Центр: бруківку на Крилова врятували

26 Червня 2015, 14:32
5935

Під час ремонту покриття вулиці Крилова робітники побачили, що дорога встелена рівнесенькою бруківкою. Виявилось, що вона польська і зберегла свою якість, тому заливати все асфальтом зовсім необов'язково.

На засіданні комісії Луцької міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму обговорювали питання окультурення давніх ділянок міста. Отримавши інформацію від краєзнавців щодо цікавого відкриття на вулиці Крилова, підготували лист до міського голови з проханням максимально захистити історичний вигляд дороги.

На цю вулицю ми вирушили разом з депутатом міської ради Павлом Данильчуком, який особисто переконався, що польська бруківка значно краща від стандартної сучасної. Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда також вважає, що центр є обличчям міста, і там, де немає аварійності, потрібно максимально підтримувати історію. 

По гарячих слідах депутат Віктор Ящук повідомив Район. Луцьк

Міський голова дав добро. Комунальники стару бруківку не займатимуть. Добре, що ми швидко зреагували, і вони там ще нічого не зруйнували. 

Також стало відомо, що після ремонту, вулицю розчистять: скоро лучани зможуть покрокувати кількастолітньою давниною одразу за рогом "Вопаку", що на початку вулиці Лесі Українки.

На вигляд вона мало чим відрізняється від інших вулиць середмістя, хоча її буденність таїть немало цікавих історій про її забудову та мешканців. - краєзнавець Вальдемар Пясецький, більше історії тут

Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

Коментарі
05 Липня 2015, 11:37
Крилова мали встелити вівою. Як на мене булоби краще.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром