Міська клінічна лікарня отримала гуманітарну допомогу

28 Листопада 2015, 17:30
6105

Працівники Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова передали лікарям клінічної лікарні №2 вісім нових багатофункціональних ліжок.

Передача гуманітарної допомоги відбулася 28 листопада за участі керівника Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова Геннадія Друзенка, міського голови Миколи Романюка та головного лікаря Луцької міської клінічної лікарні №2 Лариси Духневич.

Нові ліжка мобільному шпиталю передали з Німеччини, проте закладу вони виявилися непотрібними.

«Ми дуже раді, що сьогодні можемо передати ліжка тим, кому вони потрібні, бо наш шпиталь мобільний, тому не потребує такої допомоги. В силу того, що ми усі сили віддаємо роботі, нам навіть іноді дають те, що тут безпосередньо не потрібне. Ми дуже радо скористалися цим шансом. Фактично пів року тому я звернувся до Миколи Ярославовича з проханням допомогти організувати аукціон: виставити на продаж ікони на ящиках від набоїв. Добро повертається сторицею. Нарешті ми отримали шанс віддячити тим, що буде потрібне і привезли сюди ліжка, щоб передати їх тим, у кому ми впевнені на 100%. Сподіваємося, що це тільки початок нашої роботи у медичній сфері», – розповів Геннадій Друзенко.

Головний лікар подякувала колегам і зазначила, що такий подарунок не із дешевих.

«Надзвичайно вдячна за такий подарунок, бо він насправді розкішний. Кожне з ліжок коштує 60-80 тисяч гривень. Тому на теперішній час за бюджетні кошти купляти такі речі ми ще не маємо можливості, а потреба є велика», – зауважила Лариса Духневич.

Слова вдячності висловив і мер міста. Микола Романюк зазначив, що передача нових ліжок лікарні – це надзвичайно приємна подія, адже тепер процес лікування для пацієнтів буде комфортнішим.

У які саме відділення і палати потраплять нові ліжка ще поки не вирішили. Усі вісім ліжок мають повну функціональну здатність. Два з них працюють на електропідйомниках, тож пацієнти, які перебувають у свідомості, зможуть самі керувати пультом і обирати положення, у якому їм більш комфортно перебувати.












Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром