Холмська: у будинку серед ночі обвалилася стіна

11 Липня 2017, 15:02
5365

У лучан посеред ночі у будинку обвалилася стіна.

Лихо сталось під ранок 7 липня на вулиці Холмській.

Старий будинок мали знести ще 40 років тому, але зараз у ньому проживає три сім’ї.  Мешканці говорять, що будинок вже вліз в землю, а стіна обсипалась від старості.

У родини, яка потерпіла від обвалення стіни, погані умови для проживання. Молода мама Світлана виховує двох синів. В одного з них через невдале щеплення зсихається мозок, вважає жінка. Матір жінки вже 14 років не може ходити. Сама Світлана хворіє на онкозахворювання. Покинути дітей та маму-інваліда й піти працювати не може.

«У нас немає можливості на інше житло, бо нема коштів. Все іде на лікування, на памперси, які зараз дуже дорогі. Часто нам допомагають чужі люди. Ми вже з 2015 року на телебаченні, писали заяви, багато куди звертались, але ніхто не реагував» - жаліється власниця.


Зараз на місці руйнування працюють будівельники, які добудовують стіну.

«Чую щось шарудить, думала, що це миша, бо старий будинок, потім дивлюсь щось далі шумить, думала що це кицька дивлюся на стіну і вона звалилась перед очима, одразу забрала дитину, бо син спав біля стіни», - розповіла Світлана.



Мешканці говорять, що ночі у цьому будинку спокійними не бувають.  А особливо страшно під час грози – все трясеться і здається, що зараз обвалиться.

Жителька другої половини будинку Валентина зазначає, що ходять вони у касках, бо хто зна, що може статись.

«Будинок дуже старий, роби не роби – нічого цього не зліпиш. Ми прокинулись від того шуму, Світлана вибігла налякана. Щастя, що стіна обвалилась  в сторону сусідки, бо під стіною там спить маленька дитина».


Сім’я проживає  у будинку державної власності. Нещодавно їм виділили кошти, за які добудували невеличку кухню. Жінка радіє тому, що має пральну машину, яка хоча б трошки полегшує роботу.

Та найбільше вона мріє про квартиру або новий будинок.



 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
12 Липня 2017, 11:31
Чула про цих людей.Не все правда що вони кажуть.Справа про землю на якій стоїть будинок .
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром