На територію Генконсульства Польщі намагались закинути петарду, – ЗМІ

11 Липня 2017, 14:50
2575

Невідомі намагались закинути підпалену петарду на територію генерального консульства Польщі в обласному центрі Волині.

Про інцидент, який стався 10 липня зранку, повідомляє видання Польське радіо з посиланням на бюро речника Міністерства закордонних справ Польщі.

«Ймовірно, це була петарда, що не долетіла навіть на терен консульства і залишила тільки кіптяву на паркані. Вона наробила більше галасу, ніж шкоди», – сказав співрозмовник польського агентства.

Зауважимо, 11 липня у Польщі відзначається день пам'яті жертв Волинської трагедії. Інформацію про подію першими почали поширювати російські ЗМІ, з яких повідомлення перекочували в українські онлайн-видання з неоднозначним контентом.

Влітку 2016 року нижня палата польського парламенту прийняла постанову про визнання 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого проти жителів II Польської Республіки в 1943-1945 роках.

У той самий час, в Україні вважають, що це рішення поставило під загрозу політичні і дипломатичні напрацювання обох країн.

Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 березня невідомі обстріляли будівлю Генерального консульства Польщі у Луцьку, з протитанкового гранатомету. Дата провокації співпало з річницею акції «Вісла». 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром