Вересневе: активісти збирають громадські слухання, щоб боротися зі смородом

10 Липня 2017, 17:06
2529

Члени ініціативної групи зібрали понад 3,8 тисячі підписів, аби провести громадські слухання щодо проблеми смороду в місті. 

Звернення та підписи занесли у понеділок, 10 липня, Андрій Д'яченко з «Національного Корпусу» та мешканець Вересневого Дмитро Климук, пише ВолиньPost.

Д'яченко розповів, що майже чотири тисячі підписів вдалось зібрати за два тижні, а це вказує на те, що багато людей занепокоєні проблемою смороду у місті.

Читайте також: За проведення громадських слухань щодо смороду у Луцьку зібрали більше 2700 підписів

«Ініціативна група з місцевих жителів, а також небайдужих громадян, зібрала необхідну кількість підписів від громадськості. А це - 3 823 підписи. Зараз ми їх несемо в ЦНАП, щоб зареєструвати, і плануємо громадські слухання на 19 липня. Відбудуться вони на Вересневому, в будинку культури. Збирали підписи десь приблизно два тижні», - розповів Д'яченко.

«Вперше боротись із смородом ми почали акцією під міською радою. Це було десь кінець травня, а проблеми з смородом почались із весни. Ми зараз поставили собі за мету призупинити діяльність заводу законним методом. Ось третього числа суд. Завод немає всіх дозволів. Смердить і досі, але деякі депутати вже намагаються спекулювати на цій темі», - зазначив Климук.

Також він додав, що жителі Вересневого часто збирались, аби обговорити проблему смороду у Луцьку, проте такі зібрання не мали юридичного впливу.

«Чому ми дійшли до громадських слухань? Раніше люди збирались, щоб обговорити цю проблему десь в дворах, на районах. Депутати приходили, щось їм розказували. А громадські слухання вже юридично прописані по статуту міста, щоб давити на владу. Знаючи, що за два тижні зібрано майже чотири тисячі підписів, стає ясно, що ця проблема хвилює величезну кількість людей міста. Ми вже не побоїмось сказати, що ми говоримо від імені громади. Якщо цей механізм не дасть дієвого результату, будемо шукати інші», - зазначив Д'яченко.



 

Нагадаємо, сморід "тероризує" місто та сусідні села понад місяць. Одна з причин смороду - поєднання відходів біоетанолу на території цукрового заводу з каналізаційними стоками мікрорайону Вересневе.

На початку червня у мікрорайон приїжджав голова облради Ігор Палиця та керівництво міської ради на чолі з в.о. мера Ігорем Поліщуком. Вони обіцяли вирішити проблему смороду.

Однак лучани досі не можуть дочекатись від влади обіцяного. А 24 червня до народного депутата Ігоря Лапіна звернулися лучани з ЛПЗ, які просять його «підняти проблему» на центральний рівень.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром