Люди з нашого району: Дмитро Глазунов, голова правління ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» та БФ «Рідна Волинь»

11 Липня 2017, 11:13
6023

На честь дня народження Дмитра Глазунова Район.Луцьк пропонує вашій увазі учасника нашого фотопроекту, який працює на вулиці Шопена.

Часто такі офіційні особи постають в уяві серйозними, прагматичними, проте завжди є дві сторони медалі. Одну з них, особисту, ми відкриємо у цій статті.

Отож, пропонуємо розповідь про голову правління ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» та благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитра Глазунова устами рідної сестри, яка вирішила оригінально привітати брата з днем народження.

«Коли мені було два роки, мама залишилась одна з двома дітками. Усі свідомі роки він був мені за батька: забирав із садочка, а пізніше зі школи возив у «Артек» і «Молоду гвардію».

У 1991 році, коли раптово помер дідусь, брат повністю сам організував поховання (мама у цей час була за кордоном у відрядженні).  На свої перші зароблені гроші поставив пам’ятник бабусі з дідусем. А свої найперші гроші він заробив у молодших класах, коли збивав ящики на канікулах у Ківерцівській школі. Уже більше двадцяти років хворіє наша мама на важку недугу. Вона інвалід першої групи, а тому потребує постійного догляду. Щоб ви розуміли, був такий період, коли треба було 5-6 разів на ніч встати, щоб допомогти перевернутись, а зранку знову до роботи.

Сьогодні  всі сусіди бачать, як молодий красивий чоловік щоденно веде за ручку хвору матусю на прогулянку.

Вражає те, що за що б не брався, усе доводить до логічного завершення.

У 2004 заснував ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» і став головою правління, яка на сьогодні налічує до 10 тисяч членів. За цей період в охорону здоров’я було вкладено мільйони гривень, врятовано більше сотні життів при інфарктах та інсультах. І саме завдяки йому медзакладам надається те, чого не може надати держава, адже за кошти каси щоденно лікуються та обстежуються волиняни.

Якось я його запитала: а ти міг би запровадити в Україні страхову медицину? І він з щирою посмішкою відповів: «Елементарно, за півроку».

У 2014 очолив благодійний фонд «Рідна Волинь», який продовжив традиції творити добро. Волиняни і досі пам’ятають надзвичайно теплі та зворушливі вечори пам’яті Бориса Клімчука, Віктора Чебліна, Андрія Снітка. Після останнього в Маневичах 21 серпня минулого року було прийняте колективне звернення громади до Президента про присвоєння Андрію звання Героя України, що і відбулося у жовтні.  Як керівник проекту за участю меценатів і талановитої команди він створив науково-популярне видання під назвою «Борис Клімчук: «Я – син Волинської землі»», яке високо оцінили як в Україні, так і за кордоном.

Разом із заслуженим діячем мистецтва України Віталієм Іваницьким уже три роки фонд «Рідна Волинь» займається «Мистецькою терапією» із бійцями АТО, які проходять реабілітацію в обласному госпіталі інвалідів, де за цей період побували  і народні, і заслужені артисти України: Павло Зібров, Василь Попадюк, Богдан Бенюк, Степан Галябарда, Василь Чепелюк, Галина Конах та багато інших. А наші хлопці відвідують чи не усі найцікавіші розважально-пізнавальні заходи у Луцьку.

Задля досягнення благородних цілей брат проламує стіни. Для нього немає нічого неможливого. Завдяки своїй принциповій позиції отримав декого з «ворогів», але друзів набагато більше.

Дмитро апріорі не причетний до корупції, бо ніколи не був у владі, не торкався  бюджетних коштів. Легко звітує за власні статки.

Високий, худорлявий, спортивний. День розпочинає із зарядки, підтягування на турніку, віджимання і т. ін.

Ось такий він. Для нас Дмитро – усе: і надія, і опора. Були часи, коли не маючи ані грошей, ані покровителів, «витягнув» нашу маленьку сім’ю. Якби мене спитали, яким повинен бути справжній чоловік, я  б сказала: «Таким, як наш Діма»».

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром