Студентам-економістам волинського вишу розповіли про податкові правила та декларування доходів

18 Лютого 2021, 15:41
1874

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулася зустріч представника податкової служби зі студентами, які обрали навчання за фахом «Бізнес-економіка».

Зустріч у онлайн-форматі організував Луцький міський центр зайнятості. Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДПС у Волинській області.

Майбутні економісти та управлінці під час спілкування із завідувачем сектору прессслужби, адміністрування субсайту та комунікацій з громадськістю ГУ ДПС у Волинській області Оленою Нікотіною дізналися про особливості започаткування власної справи та податкові вимоги до бізнесменів-початківців.

«Найбільш актуальне питання для представників малого бізнесу, який завжди мріють розпочати чимало представників студентства, не лише процес звітування перед контролюючими органами, а й процедура сплати податків.

Тому в ході просвітницьких заходів з майбутніми підприємцями ми намагаємося донести максимум корисної інформації. Наприклад, щодо ставок податків, особливостей звітування через Електронний кабінет та необхідність застосування касової техніки», – розповіла Олена Нікотіна.

Посадовиця наголосила, що до сплати податків треба ставитися відповідально.

«Тож не випадково під час спілкування зі студентством ми обов’язково акцентуємо увагу на важливості декларування доходів. Ця практика вже сьогодні важлива для кожного, хто навчається на оплатній основі. Правом на податкову знижку традиційно користуються батьки студентів.

Саме для них – «Електронний кабінет», за допомогою якого можна подати річну податкову декларацію та скановані додатки до неї з тим, щоб отримати частину відшкодування раніше сплаченого ПДФО», – підсумувала Олена Нікотіна. 

Читайте також: 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024