У Луцьку до кінця вересня збудують європейський зоопарк

26 Червня 2015, 15:27
6654

Роботи з реконструкції та облаштування міського зоопарку відбуваються якісно і по графіку. На модернізацію об’єкту витратять 1,5 млн євро.

У зоопарку відтепер буде містечко для ведмедів і левів,  два великі літні майданчики з басейнами. Наразі тривають будівельні роботи.

Щоб леви «почувалися, як в Європі», на їх території облаштують штучну водойму та інші важливі об’єкти і створять умови,  наближені до природних.

Територія містечка – близько 1200 метрів квадратних. Там заплановані закрите приміщення і відкритий майданчик, де тварини зможуть відпочивати.

 Також обіцяють подбати і про благоустрій території.  Планують встановити пішохідні доріжки з бруківки, новий паркан, систему водопостачання та водовідведення.

Окрім того, буде система відео нагляду та зовнішнє освітлення всієї території зоопарку.

 До слова, реконструкція Луцького зоопарку відбувається згідно з проектом «Модернізація  зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму», який реалізовується відповідно до програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна” Луцької міської ради, - йдеться на офіційному сайті.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024