Депутатський автопарк: на чому їздять обранці Волиньради

27 Листопада 2015, 15:27
3903

На яких автівках приїхали у Луцьк новообрані депутати Волинської обласної ради на першу сесію.

У четвер, 26 листопада, розпочала роботу Волинська обласна рада сьомого скликання. З-поміж новоспечених «слуг народу» є бізнесмени, викладачі, лікарі і навіть «безробітні». Таблоїд Волині  дізнався, яким транспортом депутати діставалися на роботу холодного осіннього ранку.

Новообрані депутати прибули на перше, так би мовити «святкове» засідання у повному складі, причепурені та в хорошому настрої.

Однією з перших під наш приціл потрапила депутатка від «УКРОПу», завідувач кафедри української літератури СНУ Ірина Констанкевич, яка приїхала на власному авто Ford Fiesta. Пані Ірина повідомила, автомобіль придбала за свої кошти, впродовж багатьох років виплачувала кредит і лише минулого року його погасила повністю.

Михайло Імберовський із «Самопомочі» розповів, що уже вісім років їздить на особистому Hyundai Sonata, кошти на який заробив власною працею. Купував авто за рекомендацією та фінансовою спроможністю. Вибором цілком задоволений, адже машина надійна і себе виправдовує.

На запитання, яким автомобілем добирався до Луцька волонтер із Володимира, Костянтин Зінкевич відповів: «Бачите отой брудний білий Fiat з побитим бампером? От ним і приїхав! При поїздках на Майдан розбив бампер, так і не відремонтував до цих пір…»

Ще один волонтер-самопомічівець із Володимира Олексій Панасюк розповів, що уже п’ять років їздить на купленому власним коштом «Мерседесі».

«Укропівець» В’ячеслав Рубльов запевнив, що народні обранці – набагато ближчі до народу, ніж здається журналістам і зазвичай він користується громадським транспортом. Проте сьогодні, враховуючи обставини і поспіх, приїхав на старенькому авто Ford, що належить його давнім друзям.

Голова фермерського господарства «АМіЛа» та колишній головний митник Волині Роман Микитюк не без усмішки на обличчі розповів про нещодавно придбану, новеньку Toyota Camry. Нагадаємо, Роман Микитюк балотувався від «Нашого краю» у Турійському районі.

Підприємець Олександр Омельчук, що балотувався від партії «УКРОП» в Ківерцівському районі, рік тому теж змінив транспортний засіб. Чоловік придбав у кредит на три роки позашляховик Toyota Highlander. «Машина – нова, практична. Я живу за містом, позаминулого року видалася дуже сніжна зима, на седані не міг виїхати. Змушений був змінити авто», – розповів Олександр. Чоловік наголосив, що він є приватним підприємцем, доходи свої декларує, тому приховувати йому нічого.

Депутат від «Батьківщини» Роман Карпюк, якого обрали заступником голови облради, розповів, що шостий рік їздить на службовому Hyundai Sonata, а власного автомобіля – не має.

«Свободівець» Анатолій Вітів вважає, що його автівка – лише необхідний зручний засіб для пересування. «Ford» добрий тим, що бере мало дизпалива, лише п’ять літрів. Коли я депутатом Верховної Ради, не користувався безкоштовним проїздом, який надавали – ні літаками, ні поїздами, а їздив на своєму транспорті і за свої кошти», – зазначив депутат. Пан Анатолій згадує, що часто з колегами у відрядження до столиці і назад подорожували саме цією машиною.

Депутат з Іваничівського району, свободівець Андрій Бадзюнь прибув на власному робочому автомобілі Daewoo, якому більш як 12 років. Попри такий вік автівки, обранець каже, що повністю нею задоволений.

Тимчасово не працюючий «радикал» В’ячеслав Богдан, який балотувався від Любомльського району, приїхав на джипі Toyota Land Cruiser 200. Запевнив, що авто не особисте, а орендоване.

Представник БПП «Солідарність» Валерій Діброва з Володимира-Волинського діставався будівлі обласної ради на службовій машині Infiniti Qx56, якою користується чотири роки.

Самотужки заробив на Chevrolet Cruze, на якому їздить уже третій рік, депутат із Маневицького району, «укропівець» Іван Киричик.

Висуванець від «УКРОПу» з Любешівського району Микола Бущук хоча й має власний транспорт, проте на першу сесію оновленої ради приїхав на міжміському автобусі «Еталон». Вважає, що сьогодні економніше користуватися послугами громадського транспорту.

Рейсовим автобусом на сесію приїхав і Михайло Скопюк, депутат із Локачинського району, що балотувався від «Нашого краю».

Декан Інституту економіки і менеджменту СНУ Любов Ліпич також є прихильницею громадського транспорту. На сесію депутатка приїхала міським маршрутним автобусом № 23. На запитання, чи планує надалі користуватися громадським транспортом, відповіла, що інших варіантів не має, оскільки службові автомобілі для деканів в університеті не практикують. Хоч така ідея їй до вподоби.

Колишній голова обласної ради Валентин Вітер скористався останньою можливістю і на сесію приїхав на «казенному» Nissan Almera. Цією автівкою посадовець користувався з моменту призначення на посаду у 2014 році. Надалі ж планує їздити на автомобілі дружини або орендувати.

Президент і головний тренер футбольного клубу «Волинь» Віталій Кварцяний розповів, що вже близько десяти років хорошу службу йому справляє подарований на день народження Lexus. Цей щедрий подарунок зробив йому тодішній очільник клубу і теж депутат облради Василь Столяр.

Сам же Василь Столяр розповів, що їздить на Mercedes W222 з ексклюзивним номерним знаком «ВОЛИНЬ». Бізнесмен, якого обрали від «Батьківщини» мешканці міста Рожище, був у хорошому настрої і на запитання про те, як у нього з’явилася ця автівка, розповів, що «вкрав у Путіна»: «Взяв кредит у ВТБ банку і не плачу! Аби вони патрони на схід не посилали. Нехай свої гроші ліпше платять!» – каже депутат.

Новообраний голова Волинської обласної ради Ігор Палиця не зміг назва марку автомобіля, на якому приїхав на сесію. «Ідіть і гляньте, машина ж надворі стоїть, а не тут! Чорного кольору така… Я в машинах не розбираюся!», – заявив Палиця із посмішкою.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром