Лучанин створив петицію, щоб змусити міськраду ефективніше боротися зі сніговим колапсом

16 Лютого 2021, 13:52
Фото ілюстративне 2451
Фото ілюстративне

Лучани просять міську раду провести позачергову  сесію щодо термінової закупівлі снігоочисної техніки замість малоефективних лопат для двірників.  

Відповідну петицію на сайті електронної демократії  розмістив  15 лютого Володимир  Редкач. 

«Суть пропозиції заключається в тому, щоб прийняти ключове рішення депутатами ЛМР або ж відповідними комітетами, групами створеними при ЛМР, придбати механізовані машини (снігоприбирачі) для очистки снігу на тротуарах, замість традиційних лопат, які на сьогодні є вкрай неефективними», – йдеться у тексті петиції. 

На сайті електронної демократії автор петиції опублікував перелік вимог лучан. 

Просять зібрати відповідні профільні комітети, позачергову сесію депутатів луцької міської ради та проголосувати за виділення необхідних коштів з спеціальних резервних фондів або передбачених статей витрат для таких надзвичайних ситуацій.

Директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Миколу Осіюка автор петиції просить розробити найоптимальніший спосіб використання снігоприбирачів, а також обрати найефективнішу модель для закупівлі.

Громада Луцької ОТГ пропонує  сформувати оперативно-мобільні групи, які б рухались містом і розчищали найбільш забруднені ділянки з використанням снігоочисників.

«Вимагаємо терміново зреагувати на дану петицію, адже нерозчищені центральні дороги і тротуари – це безпосередня загроза життю та здоров'ю лучан, а особливо дітей і людей похилого віку!!!», – йдеться у  тексті петиції. 

Зазначимо, петиція повинна зібрати щонайменше 300 голосів за 14 днів, щоб її розглянули у Луцькій міській раді. 

Читайте також: Зі снігового замету діставали автобус «Колпитів – Луцьк»

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024