У Луцькій міській лікарні медсестри допомогли провести понад вісім тисяч операцій

15 Лютого 2021, 16:45
1741

Щорічно 15 лютого відзначають Міжнародний день медичної сестри операційної, крім того, виповнюється 40 років з початку функціонування операційного блоку у Луцькій міській клінічній лікарні.

Про це повідомили на сторінці медзакладу в мережі.

У 14 операційних залах нині працюють 22 медсестри. Наймолодшій – 22 роки, найстаршій понад 70. Минулого року хірурги виконали понад 8,5 тисяч операцій. Їм допомагали та забезпечували надійний тил, розуміючи з півслова, із погляду медичні сестри.

«Операційна сестра – це універсальний спеціаліст, який володіє великим багажем знань з різних галузей медицини, починаючи від обробки операційного матеріалу, контролю над дотриманням асептичних вимог і закінчуючи фізіологією та анатомією. Я всіх люблю. Я дорожу ними. Вони - найкращі. Таких як в нас немає в жодному відділенні. Я рада бачити усмішки моїх дівчат. Я надзвичайно ціную тих, хто віддав роботі тут майже все своє життя», – каже старша медична сестра операційного блоку Людмила Павшук.

Колектив з теплом згадує свого попереднього керівника Галину Григорівну Карголь, яка трудилася старшою медичною сестрою з 1980 по 2012 рік.

52 роки працює операційною сестрою Галина Костянтинівна Величко, яка працює в оперблоці з моменту відкриття. 

З грудня 1980 року трудиться в оперблоці Тетяна Миронівна Самарчук. Про неї кажуть, що вона професіонал своєї справи, має унікальну память: все знає і до дрібниць пам'ятає.

Також понад 30 років стажу у Тетяни Іонівни Німеровської й Любові Станіславівни Зуєнко, Ганни Павлівни Павлюк і Надіїї Зіновіївни Денисюк, висококласних спеціалістів, хороших позитивних людей, яких надзвичайно любить і поважає молодь.

Не відстає від усіх Юлія Когут, у якої лише 3 роки операційного стажу. Відповідальна, старанна, вчиться і розвивається.

«Ми всі вступили на професійний шлях в операційній, і залишаємося вірними своїй професії. Щодня поспішаємо на свої робочі місця, щоб виконувати важливу і відповідальну роботу, в центрі якої життя і здоров'я людини. Наші знання, чуйність, здатність до високої концентрації уваги, фізична та емоційна витривалість потрібні кожному пацієнтові. Тому, я бажаю всім своїм колегам міцного здоров'я, професійних успіхів, благополуччя, оптимізму, досягнення всіх поставлених цілей», – зичить Людмила Павшук.

Читайте також: У Нацслужбі здоров'я дали відповіді на 5 запитань про доступ до реанімації

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром