П'яний поліцейський, який влаштував у Луцьку гонки, оскаржує вирок у суді

07 Липня 2017, 23:38
3884

Екс-начальник сектору реагування Ківерцівського райвідділу поліції Віталій Алексюк оскаржує рішення суду щодо позбавлення водійських прав.

Про це повідомляє НСТУ ВРД.

Нагадаємо, що 14 березня у Луцьку трапилося резонансне ДТП. Автомобіль з нетверезим водієм, який поліція намагалася зупинити на вулиці Набережній, а наздогнали аж у Ківерцях. Гонитва закінчилась, коли йому заблокували виїзд, він протаранив авто патрульних і втратив контроль над кермуванням.

Згодом виявилось, що порушник – начальник Сектору реагування патрульної поліції Ківерцівського райвідділу поліції Віталій Алексюк. З ним була ще й його колега, теж нетвереза, дільничний офіцер.

За це порушника звільнили з поліції і на півроку позбавили права сідати за кермом. Зараз він оскаржує це в Апеляційному суді.

Віталій Алексюк розповів перед судовим засіданням, що за п’яне кермування та непокору працівникам поліції, згідно з рішенням Луцького міськрайонного суду, має відпрацювати 50 годин виправних робіт, але з тим, що врізався у патрульну машину, не погоджується:

«Як я міг скоїти ДТП, якщо я їхав вперед? А працівники поліції їхали позаду і задню частину автомобіля мені пошкодили? Чому склали протокол на одного мене, а не на другого патрульного? Чому розглянули адмінпротокол без моєї присутності? Я згідний, що я не правий, я оступився. Але для чого це так роздувати», – обурюється порушник.  

Під час судового засідання Віталій Алексюк категорично заперечив щодо присутності журналістів. Попри це, суддя дозволив здійснювати відеофіксацію процесу, за винятком самого скаржника. Юристка департаменту патрульної поліції Марія Кондюк на суді заявила, що не погоджується з апеляційною скаргою опонента, бо його вину повністю довели.

«Не врахував дорожньої обстановки, не врахував, що може виникнути аварійна ситуація, і здійснив поворот. У цей момент відбулося зіткнення двох транспортних засобів. Мої твердження всі обгрунтовуються відеозаписом, який міститься в матеріалах справи і містився в суді першої інстанції», – зазначає Марія Кондюк.

Після дебатів і перебування в нарадчій кімнаті суд постановив, що апеляційну скаргу Алексюка Віталія залишити без задоволення.

Постанова остаточна і оскарженню не підлягає.  

Натомість, патрульна поліція готуватиме позов, щоб стягнути з екс-правоохоронця кошти за пошкоджене службове авто. Суму ще  має визначити експертиза.

Читайте також:

Опублікували відео погоні за п’яним поліцейським

 

Коментарі
09 Липня 2017, 00:11
"Натомість, патрульна поліція готуватиме позов, щоб стягнути з екс-правоохоронця кошти за пошкоджене службове авто. Суму ще має визначити експертиза." Наглеют патрульные.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром