Підприємцям ринку «Львівський» влада порадила пошвидше шукати нове місце для торгівлі

07 Липня 2017, 15:29
2342

Після проведення зустрічи з підприємцями ринку, що на вулиці Львівський, в.о. мера Луцька порадив їм шукати ное місе для розташування торгівельних точок.

7 липня у конференц-залі департаменту ЦНАП відбувся «круглий стіл», метою якого було вирішення конфліку між підприємцями ринку «Львівський» та приватним підприємцем Русланом Юзвою, повідомляється на сайті Луцької міської ради.

Учасниками робочої групи були в.о. повноважень міського голови Григорій Пустовіт, заступник мера Олександр Рачков, луцький депутат Євген Ткачук, керівники профільних структурних підрозділів Луцькрадиради, а також представники обох сторін.

Олександр Рачков зазначив, що зустріч була організована з ініціативи підприємців ринку, які звернулися до міської ради для вирішення конфлікту між ними та власником земельної ділянки, на якій розташований ринок, Русланом Юзвою.

Читайте також: Львівська: «мажор» купив землю під ринком і виганяє підприємців

«Ситуація набирає негативних рис, адже якщо земельна ділянка перебуває у приватній власності, підприємці можуть бути позбавлені місця торгівлі», – акцентував він.

Підприємці, в свою чергу, переконують, що приватизованою може бути лише частина земельної ділянки під ринком, а інша частина – це комунальна власність. Юрист, який представляє їхні інтереси, запевнив, що усі договори, які були укладені ще з попереднім власником є діючими і мають юридичну силу.

Натомість власником новобудови «Сафрон» поблизу ринку, наголосив, що перемовини з підприємцями ведуться вже давно. В результатті цих перемовин, за його словами, сторони домовились, що територія ринку буде звільнена до 1 липня, але, мовляв, підприємці відмовилися це робити. 

Серед численних зауважень, висловлених підпримцями, було незаконне знесення паркану, який проходив по межі орендованої ділянки для будівництва.

Читайте також: Новий флеш-моб: ще один ринок Луцька другий день працює без світла

Олександр Рачков пообіцяв детальніше вивчити це питання. До слова, будівництво 9-поверхового будинку поблизу ринку на вулиці Львівській, було погоджене відповідним рішенням виконавчого комітету.

Підводячи підсумки, Григорій Пустовіт зазначив, що, аби врахувати інтереси обох сторін, потрібно створити створити робочу групу, до якої увійдуть підприємці, депутати та представники виконавчих органів міської ради: «Спільно ми спробуємо знайти земельну ділянку для ведення торгівлі».

Він закликав підприємців визначитися із можливим місцем перенесення торгових площ у максимально швидкі терміни, а підприємця Юзву – не перешкоджати веденню торгівлі ще принаймі два тижні, доки не буде знайдене нове місце.

Олександр Рачков додав, що питання подальшого функціонування ринку «Львівський» буде остаточно вирішене принаймні до 1 вересня. А усі питання, пов'язані із законністю чи незаконністю укладення доворів із попередьою власницею Русланою Крикотою – це предмет судового розгляду.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром