Як у Луцьку збирали гроші на будівництво храму у місті-побратимі

07 Липня 2017, 13:58
3825 Джерело: http://volyn.tabloyid.com

У Палаці культури Луцька провели благодійний аукціон, аби зібрати кошти на будівництво храму Святителя Миколая Чудотворця у Волновасі.

На аукціоні, який відбувся 6 липня, представили 18 різних лотів, – інформує Таблоїд Волині.

Захід відвідало чимало відомих волинських владців, митців та громадських активістів.


 

Ковельський бізнесмен Іван Смітюх придбав Ікона Святого Чудотворця Миколая за 5 тисяч гривень.


 

У 5 з половиною тисяч гривень обійшовся одному любителю Образ Зарваницької Богоматері, витканий на полотні золотими нитками, із приватної колекції Павла Дворського та музичні диски цього ж співака .

Ікону «Богородиця Покрова» на дошці вдалося продати за 40 тисяч гривень.

До слова, ручку покійного мера Луцька Миколи Романюка вторгували за 30 тисяч гривень.Саме цією ручкою й підписали угоду про партнерство з Волновахою.

Власник ручки Віктор Чорнуха зазначив, що вірить: добрий задум Романюка неодмінно буде реалізовано.


 

Голови Волинської ОДА Володимира Гунчика виставив на аукціон факсимільне видання Холмського Євангелія VIII століття та медальйон із зображенням ікона Холмської Божої Матері

Цей лот придбали за 15 тисяч гривень.


 

Серед найдорожчих лотів – ручка екс-начальника СБУ у Волинській області Володимира Мельниковича. Нею підписували один із договорів між Україною і Польщею. Пам'ятний лот за 33 тисячі гривень придбав керівник ПрАТ «Волиньобленерго» Володимиру Купчак.


 

Годинник нардепа Сергія Мартиняка за 15 тисяч купив директор будівельної компанії «Інвестор» Андрію Разумовський. Дещо дорожче, за 26 тисяч обійшовся настінний годинник-метеостанцію з кабінету владики Михаїла.

За 23 тисяч гривень з молотка продали м’яч із автографами збірної України з футболу та ілюстроване видання про історію київського футболу, а копію ортрету «Дівчина у Петербурзі» – за 10.


 

Нардепка Ірина Констанкевич пообіцяла передати до Волинського краєзнавчого музею придбані за 39 тисяч гривень ковані соняшники із відстріляних гільз.


 

Палкими виявились торги а колекційне вино 1954 року, вистояне у підвалах Масандри. За 31 тисячу гривень його зрештою отримала директорка ТзОВ «Вест електра» Надія Дембіцька. Від імені компанії вона також перерахувала 50 тисяч гривень на будівництво храму.


 

Продати в рамках інтернет-аукціону пообіцяли намальовані фігури на дереві, у яке влучила блискавка, від майстрині Тетяни Мялковської та картини бійця Андрія Соломіна, які він намалював в рамках арт-терапії, бо людям, зацікавленим у придбанні цих лотів, з об’єктивних причин не вдалося приїхати на аукціон до Луцька.


 

Власником найдорожчого лоту – ключа-капсули у вигляді туристичного логотипа Луцька, ідентичного став до того, який заклали під час початку будівництва храму у Волновасі нардеп Дмитро Лубінець. Він виклав за нього 50 тисяч гривень. 


 

Яскравими номерами публіку розважали: дитячий хор «Дзвіночок», дует юних вокалістів із міста Волноваха, народний артист Богдан Сташків, народна артистка Надія Шестак, народний артист Василь Чепелюк, заслужений артист Адам Горбатюк, заслужений працівник культури України В’ячеслав Судима, лауреатка багатьох пісенних конкурсів Галина Конах.


 

Також дія благодійний ярмарок, на якому продавали найрізноманітніші речі: від музичних дисків і футболок до предметів церковного вжитку і картин.

 

Загалом вдалося зібрати 460484 гривень, але вже вранці сума зросла до 558 484 гривень.

Варто зазначити, що майбутньому храму у Волновасі вже подарували церковного інвентарю та предметів релігійного вжитку на 30 тисяч гривень.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 

 

Коментарі
07 Липня 2017, 23:26
Молодці.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром