«Луцьктепло» знов погрожує відключити гарячу воду по всьому місту

07 Липня 2017, 10:01
2217

ДКП «Луцьктепло» отримало чергове попередження від ПАТ «Волиньгаз» про припинення розподілу природного газу.

Про це повідомляється на сайті ДКП.

Як стверджують у комунальному підприємстві, «Луцьктепло» зараз перебуває у важкому фінансовому становищі через неповернення грошей за пільги та субсидії. На сьогоднішній день заборгованість держави перед ДКП перевищує 130 мільйонів гривень.

Днями ДКП «Луцьктепло» отримало порцію чергових відписок від органів державної влади, де вони «переводять стрілки» один на одного.

Мінрегіонбуд відповів, що це питання не в їхній компетентності. Мінрегіонбуд також запевнив, що «неодноразово звертався до Мінфіну щодо забезпечення своєчасного проведення розрахунків».

В свою чергу, Мінфін повідомив, що усі гроші, що запланувала Волинь в бюджеті на цю справу, а саме 889 862 700 гривень, держава виплатила області.

Проблема в тому, зауважили у комунальному підриємстві, що цих грошей виявилося мало. Мовляв, мало їх запланували волинські чиновники, коли формували бюджет 2016 року, та й при праці над головним фінансовим документом на 2017 рік теж не врахували помилки. 

Для повного погашення заборгованості, необхідно внести зміни до бюджету України, переконана у ДКП. До речі, у Мінфіні запевнили, що дадуть гроші, як тільки депутати проголосують.

Зробити вони це зможуть лише до 15 липня, до парламентських канікул,  на черговому пленарному засіданні.

А тим часом ДКП «Луцьктепло» отримало чергове попередження від ПАТ «Волиньгаз» про припинення розподілу природного газу з 10 липня.

Відповідно, «тепловики» повідомили, що відключать гарячу воду по всьому місту.

Нагадаємо, повністю припинити гаряче водопостачання в обласному центрі у ДКП «Луцьктепло» збирались з 30 червня, але тоді луцькі депутати спромоглися знайти гроші для погашення боргів ДКП.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром