Тендер на очищення повітря на звалищі виграла єдина фірма, яка брала у ньому участь

06 Липня 2017, 14:42
2066

Тендер на здійснення дегазації сміттєвого полігону у селі Брище Луцького району та виготовлення електроенергії із видобутого біогазу виграла єдина фірма, яка брала у ньому участь. 

Про це стало відомо 6 липня, під час обговорення інфраструктурних проектів щодо підвищення якості міського середовища в рамках розробки Стратегічного плану розвитку міста Луцька до 2030 року, повідомляє Волинська правда.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад розповів, що днями закінчився тендер на здійснення дегазації сміттєзвалища у селі Брище. Зауважимо, документи на участь у тендері подала лише одна фірма  – ТОВ «Кліар Енерджі» з Чернігова.

Повідомляється, що ця єдина фірма-учасник тендеру набрала 88 балів зі 120 можливих, тож і стала переможцем. «Кліар Енерджі» має намір зайнятися видобуванням біогазу із побутових відходів, та  виробляти з його допомогою електроенергію.

Читайте також: Місце на сміттєзвалищі біля Луцька закінчується, – екологи

«Якщо не буде ніяких оскаржень результатів цього тендеру, то підписуватимемо договір. Буде зазначена сума, яку зі своїх заробітків компанія має вкладати в місто. Але це будуть не живі кошти, а, для прикладу, сміттєві контейнери та інші речі, які покращуватимуть екологічну ситуацію в місті», – сказав Недопад.

Крім того, як стало відомо, перможець тендеру зобов’язався встановити обладнання для видобування біогазу за два з половиною місяці. Відповідно, у Луцькраді припускають, що відповідні роботи розпочнуть вже до кінця поточного року.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром