Лучани влаштували мітинг та передали звернення Авакову

25 Листопада 2015, 18:45
5591

Під час мітингу протестувальники вимагали припинити політичні репресії та скасувати призначення на посади у поліції людей, що уже заплямували свою репутацію.

Акція протесту відбулася 25 листопада біля обласного управління поліції.

На мітинг прийшли представники різних патріотичних громадських організацій, які окрім того передали звернення міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову. Протестувальники зауважили, що хочуть почути його відповідь стосовно питання політичних переслідувань та ув’язнень.

Керівник молодіжної націоналістичної організації «Національний альянс» Богдан Бальбуза розповів, що коли влада не вирішить цього питання, то в Україні може назріти ще одне силове протистояння.

«Під час Майдану ми довели, що хочемо змін в усіх сферах життя. Здавалося, нас почули,  але що тоді відбувається насправді. Коли хлопці приходять з фронту додому, їх звинувачують за сфабрикованою справою і саджають. Таких людей насправді десятки. Основний наш меседж - якщо влада на противагу патріотам добровольцям робить ставку на людей які хочуть повернути все,  як було за Януквича,  то ризикує на нове силове протистояння», – зауважив Богдан Бальбуза.

Ще одне питання, яке мітингувальники піднімали, стосувалося звільнення колишнього заступника міністра внутрішніх справ, заступника голови Національної поліції Василя Паскала та керівника київської поліціїї Олександра Терещука.

Окрім того, активісти вимагали оновлення кадрової комісії та громадської ради при управлінні та оголошення публічних кадрових слухань при призначення на посади в поліції.

Виконувач обов’язки начальника ГУ Національної поліції у Волинській області Петро Шпига відповів на питання мітингувальників.

Правоохоронець розповів, що не має відношення до призначення Терещука та Паскала на керівні посади, тому і дати відповіді стосовно їх звільнення не може.

Стосовно працівників поліції у Луцьку, Петро Шпига зауважив, що всі вони є виконувачами обов'язків і наразі ні жетони, ні посвідчення, ні форма їм не видається. Усе це вони зможуть отримати тільки після відповідного рішення комісії.

У приміщення управління міліції Шпига зустрівся з представниками громадських організацій та розповів, що Закон про поліцію передбачає створення двох комісій. Одна з них буде створена при обласній раді, а інша при управлінні поліції.

«Закон передбачає створення двох комісій. До складу поліцейської комісії будуть входити п'ять осіб. Один представник, визначений Міністерством внутрішніх справ України, один визначений керівником Національної поліції, один від керівника територіальної поліції і два представники громадськості. Вони будуть обиратися обласною радою, тому якщо є бажання, то свої кандидатури потрібно подавати в обласну раду, де шляхом голосування буде створено цей орган», – розповів начальник поліції.

Атестаційна комісія буде складатися із представників громадськості та службовців. За словами Петра Шпиги, вона займатиметься переведенням, переміщенням, призначенням та звільненням працівників.

Окрім того, начальник поліції пообіцяв, що передасть звернення лучан до Арсена Авакова, проте чи отримають вони відповідь, сказати не може.












Коментарі
25 Листопада 2015, 23:32
гнати половину.тому що на теперишній час за куплені посади в ментовці працюють і кати які знущалися над затриманими і крадіі мобілок і ті хто кришуе наркобізнес та крадіжкі авто
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром